donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bezwaren tegen Op 't Loev dit jaar niet meer behandeld

4 november 2020 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De bezwaren tegen het bestemmingsplan Op ’t Loev, net buiten de vesting op het voormalig terrein van Villaforte (foto), zullen dit jaar niet meer door de Raad van State worden behandeld. Zo meldt Vestingkrant 't Poortaol. Ondertussen wacht de Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk al meer dan drie maanden op antwoorden van de gemeente Altena.

De zittingsagenda van de Raad van State kijkt zes weken vooruit maar het bouwplan in Woudrichem staat er nog niet op. Het rechtscollege heeft van diverse partijen bezwaren ontvangen tegen het bouwplan Op ’t Loev, waaronder de provincie en de SROHM, die eerder met een petitie de
steun kreeg van 350 mensen.

Alle documenten
De stichting wil precies weten hoe het besluit voor het bouwplan tot stand is gekomen en heeft op 20 juli bij de gemeente Altena en de provincie Noord Brabant verzoeken ingediend volgens de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). De stichting heeft gevraagd om alle documenten (mails, brieven, notulen, notities van ambtelijke en bestuurlijke overleggen) over het bestemmingsplan Hoge Maasdijk tussen 1 september 2018 en 20 juli 2020. Van de provincie heeft de stichting de stukken ontvangen, van de gemeente Altena nog altijd niet.

Drie maanden
Volgens de wet moet de overheid een verzoek binnen vier weken beantwoorden. Daarna kan ze de periode verlengen met nog eens vier weken. De gemeente Altena is al ruim drie maanden bezig met het antwoord. Waarom het zo lang heeft geduurd, is de woordvoerster van de gemeente onduidelijk. Volgens haar is alle informatie nu verzameld en klaar om naar de stichting te worden gestuurd.

(Bron: Vestingkrant t Poortaol)

Foto (Woudrichem.Net - alle rechten voorbehouden)

Lees meer over:

Op 't Loev Hoge Maasdijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.