woensdag 28 juli 2021

Alles over Altena

Geen stoomboot met Sinterklaas voor Wijk en Aalburg

3 november 2020 (door aalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Er komt dit jaar geen 35e intocht van Sint Nicolaas aan de Wijkse Bol en daarmee geen feest in d'Alburcht in Wijk en Aalburg.

'Na 34 prachtige feesten die W.S.V. Wandelvreugd uit Wijk en Aalburg vanaf 1986 jaarlijks mocht organiseren, moeten wij voor het 35e feest helaas een jaartje wachten', zo laat de vereniging weten.

'Na van alles uit de kast gehaald te hebben werden wij steevast ingehaald door monsters en beren, het Covid-19 was ons steeds een stapje voor! Na vele maanden van voorbereiding, vele ideeën en regelmatig contact met de gemeente Altena hebben wij moeten besluiten dit feest voor 2020 weer in de kast te stallen tot volgend jaar.'

Pijn in het hart
Ook burgemeester Lichtenberg van de gemeente Altena vond het niet verantwoord om in deze tijd van vele besmettingen een vergunning te verlenen. 'Dat vinden wij heel begrijpelijk al doet het in ons hart best wel pijn. Wij wilden heel graag in deze bijzondere en best wel moeilijke tijd een lichtpuntje brengen en op een speciale manier toch een heel klein feestje organiseren. Het zou niet echt passen bij alles wat wij nu samen meemaken en daarbij is het voor ons als vereniging onmogelijk de bestaande coronaregels te garanderen.'

Pakjes
Alle afspraken met de vele medewerkers zijn opgeschoven naar zaterdag 21 november 2021 en samen gaat Wandelvreugd zijn uiterste best doen om er dan een superfeest van te maken... En tot de kinderen: ''Sint Nicolaas zal jullie niet vergeten, samen met zijn Pieten zal hij er op de een of andere manier zeker voor zorgen dat alle pakjes op tijd naar Wijk en Aalburg komen en dat 5 december ook dit jaar niet vergeten zal worden!'

(Archieffoto ter illustratie)

Lees meer over:

Sinterklaas wsv wandelvreugd
Deel dit bericht met je vrienden!