zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Renovatie brug Jannezand vraagt nog even geduld

29 oktober 2020 (door WerkendamNet)

HANK - Begin dit jaar gaf de gemeente Altena opdracht aan de Stichting Ontwikkeling gemeente Altena om de monumentale ophaalbrug in de polder Jannezand te Hank te renoveren. De brug, die het verhaal van de Biesbosch vertelt, verkeert in vervallen staat en daardoor niet meer bruikbaar. Velen hoopten dat de werkzaamheden daarmee eindelijk zouden kunnen beginnen, moeten geduld oefenen. De gemeente heeft nog even meer tijd nodig om de zaken goed 'helder' te krijgen. 

Na de genoemde opdracht bereidde voornoemde stichting, met haar adviseur Adviesbureau Boogaarts uit Dussen, de renovatie voor conform de gestelde randvoorwaarden. Er werd een werkbeschrijving opgesteld en er werden meerdere marktpartijen uitgenodigd offerte te doen voor de uitvoering van het werk. En daar ontstaat nu enige vertraging.

Verhelderen
Het college staat weliswaar op het punt om het werk te gaan gunnen, maar wil nog een 'aantal punten verhelderen'. De adviseur van de stichting, Peter Boogaarts, stuurde daarover brieven naar de raad en het college: 'We gaan op dit moment nog niet over tot gunning. Wij willen zeker weten dat de procedure goed doorlopen is om een zorgvuldige afweging te kunnen maken.'

Het college van B & W verwacht daar enige weken voor nodig te hebben, maar gaat er vanuit dat men dit jaar de renovatie van de brug gaat gunnen aan een daartoe geschikte partij. Over die keuze zal het college de raad dan informeren.

(Archieffoto Werkendam.Net - alle rechten voorbehouden - ter illustratie.)

Lees meer over:

biesbosch Jannezandse brug
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.