vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jarige Jenny van Andel (90) bedolven onder de kaarten

19 oktober 2020 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Mevrouw Jenny van Andel-Van Dijk beleefde zondag een bijzondere negentigste verjaardag. Maar liefst (tot nu toe) 287 kaarten uit alle windstreken kwamen naar Sleeuwijk om haar te feliciteren. En nog steeds zijn er kaarten onderweg voor de 'jarige Jet'. Onder andere van familie uit Canada. De teller zal dus nog wel oplopen.

Dochter Lida Hagenaars liet eerder via social media weten de negentigste verjaardag van hun (schoon) moeder en oma niet te kunnen vieren op de manier die de familie voor haar in gedachten had in verband met de Coronaperikelen. En dat was toch sneu. 'Om er toch een feestelijk tintje aan te geven, willen we haar graag op een of andere manier verrassen.' Want een verjaardag 'in je uppie' dat kon natuurlijk niet ... Zo ontstond de oproep Jenny van Dijk een kaartje te sturen. 

Worst
Op de vraag werd massaal gereageerd. Lida: 'De kaarten komen overal vandaan. Natuurlijk uit de regio, maar ook uit Halsteren, Haarlen, Zutphen, Nijmegen, uit alle windstreken. Hartstikke leuk.'

Uit het dorp, en daarbuiten, kwamen diverse reacties van (oud)inwoners: ' Nou kan ik eindelijk iets terug doen voor al die stukjes worst die we als kind kregen.' Lida legt uit dat haar ouders vroeger een slagerij hadden en dat kinderen, die meegingen met boodschappen doen, dan in de winkel een stukje worst kregen. Wie herkent dat niet...?

Vlinders
Jenny van Andel is letterlijk bedolven onder de kaarten en is eerlijk gezegd ook een beetje beduusd van alle aandacht. Zoveel kaarten van mensen die ze niet eens kent. 'Wat opvalt is dat alle kaarten met zorg zijn uitgekozen', vertelt Lida. 'We hadden aangegeven dat moeder van vlinders houdt. Zonder uitzondering zijn alle kaarten voorzien van een vlinder. En als die er niet opstond is die erbij geplakt of erop geknutseld. Allemaal een soort engeltjes die een boodschapje kwamen brengen. Er waren zelfs kaarten met geluid. Hartverwarmend allemaal.' Nadat het aanvankelijk overweldigende gevoel was weggeëbd, kan de jarige Jenny inmiddels genieten van de stapels aandacht die haar omringen.

Knutselen
Lida Hagenaars geeft aan dat de kaarten de komende weken natuurlijk nog wel in de huiskamer aan de Vlietstraat zullen staan en hangen. Maar dan? Zij weet van mensen die van knutselen houden en best graag met die kaarten aan de slag zouden willen. 'Het zijn prachtige kaarten om vlinders en bloemen uit te knippen of te snijden. Dus als wij er over een paar weken weer iemand blij mee kunnen maken, is dat natuurlijk erg leuk.'

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.