vrijdag 19 april 2024

Nipte nederlaag ACKC in regenachtig Almkerk

12 oktober 2020 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De weersomstandigheden waren niet optimaal in de derde thuiswedstrijd van ACKC tegen Atlas uit Ritthem. Het is het tweede thuisduel op rij zonder publiek. Wisten de Almkerkers vorige week nog redelijk gemakkelijk de punten te pakken tegen Keep fit, nu zou dat anders verlopen tegen Atlas. ACKC staat op de zesde plek met 4 punten, daaronder volgen Vriendenschaar en Keep fit met 2 punten.

Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam. Beide ploegen hadden behoorlijk wat kansen nodig om te scoren. Na 5 minuten was pas het eerste doelpunt een feit en wist Atlas de wedstrijd te openen. Al snel daarna volgde ACKC met de gelijkmaker, maar vanaf het begin was duidelijk dat de doelpunten schaars waren. Het weer drukte hier zeker een stempel op en vooral ACKC had hier meer moeite mee. Dit was vooral te zien in het aantal pass-fouten.
De eerste helft ging gelijk op, beide ploegen scoorde na elkaar en gaven niet veel weg. Net voor rust sloeg Atlas een klein gaatje met twee doelpunten verschil. Rik Millenaar bracht vlak voor het rustsignaal de spanning weer terug door het verschil te verkleinen tot één doelpunt: 6-7. Coach Dick van Houwelingen spoorde in de rust het team aan en verwachtte 'een positieve mentaliteit' van zijn ploeg.

Vlak na rust wist Atlas de voorsprong te vergroten naar 6-9. ACKC bracht daarop Lieke van der Pijl voor Ingrid Dekkers in de ploeg en later volgde ook Jochem van der Zouwen aanvallend voor Stef Mommers. ACKC probeerde op deze manier nog iets te forceren en kwam door doelpunten van Rik Millenaar en Sven van der Ham weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch was het juist Atlas die weer terug sloeg en meteen weer twee doelpunten achter elkaar verzilverde.

Teleurstelling
Met nog 10 minuten op de klok moest ACKC alle zeilen bij zetten om nog de aansluitingstreffers te maken en de spanning weer terug te brengen. Het weer werd ondertussen alleen maar slechter waardoor het bikkelen was in de slotfase. ACKC maakte de wedstrijd weer spannend door doelpunten van de ingebrachte Jochem van der Zouwen en Sabine Meerman. 1 minuut voor tijd wist Sven van der Ham nog het verschil tot 1 doelpunt te brengen, maar de wedstrijd was tekort. Juist in de slotfase kon ACKC nog extra gas geven en zat er zeker meer in. Helaas kon ACKC de punten niet in Almkerk houden en was uiteindelijk 11-12 de uitslag. Na de wedstrijd heerste er teleurstelling, zeker omdat de Alkerkers op het laatst zo dichtbij waren.

Erasmus
Volgende week speelt ACKC een uit wedstrijd tegen Erasmus in Rotterdam. ACKC zal de punten hard nodig hebben en er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. Aanvang volgende week is 15:30 uur.

Doelpuntenmakers ACKC: Sven van der Ham 4x,  Rik Millenaar 3x , Sabine Meerman 2x Amber de Ruijter 1x en Jochem van der Zouwen 1x Marlies Kant.