vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik wint SuperBike race

27 september 2020 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Tijdens de Gamma Racing Day in Assen boekte Renzo van Emmerik in Race twee van de BeNeLux Trophy een overwinning in de SuperBike klasse. In Race één eindigde hij door een regenbui tijdens de wedstrijd in de achterhoede.

Tijdens de kwalificaties liet de coureur zien kanshebber te zijn op de winst want hij trainde zich naar pole-position. Net voor start begon het licht te miezeren. Door onduidelijke communicatie van de wedstrijdleiding, met als gevolg een verkeerde bandenkeus, kon de coureur uit Meeuwen geen rol van betekenis spelen, ook niet meer na een bandenwissel.

Overwinning
Voor aanvang van Race 2 waren de omstandigheden goed en stabiel. Bij de start verloor Van Emmerik enkele plekken maar hij kwam al snel terug naar plek twee. Na het enkele ronden te hebben aangekeken kwam hij naar de kop van het veld en begon langzaam maar zeker weg te lopen van de rest. Aan het eind van de race was dat opgelopen naar bijna 10 seconden. Een duidelijke en verdiende overwinning voor Renzo Van Emmerik en het Rent A SuperBike Team.w

Lees meer over:

Renzo van emmerik motorrace
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.