Alles over Altena

BC Virtus gaat strijdend ten onder tegen Black Eagles

21 september 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De tweede competitiewedstrijd van BC Virtus werd gespeeld tegen het altijd lastige Black Eagles. Dit ervaren team beschikt ook over spelers die eerder uitkwamen in de Eredivisie. Daarbij miste Virtus Patrick Both en gingen de Werkendammers uit van 'een zware kluif'.

Virtus start met haar basis vijf: Peter van der Stelt, Martijn Both, Ton Visser, Jimmy van Leeuwen en Cas Vos. Vanaf de eerste minuut werd door beide teams geknokt om iedere bal en gaat het gelijk op. Aan het eind van het eerste kwart viel een verre driepunter gelukkig binnen voor Black Eagles: 19-13.

Aan het begin van het tweede kwart maakte Black Eagles een run en liep uit naar 27-15. De rust wordt uiteindelijk bereikt met 41-28.

Virtus liet vervolgens zien dat ieder team rekening met hen moet houden. Coach Dorpmans zette zijn team aan tot agressiever spel. Deze speelstijl resulteerde dat de stand werd teruggebracht tot 57-55. Door verzorgd aanvalsspel en een verdediging die goed in elkaar zat, kroop Virtus dichterbij.

Kwartje
Helaas viel in de laatste minuten het spreekwoordelijke kwartje net de verkeerde kant op. Zeker na een schot nagenoeg vanaf de middenlijn, die via het bord binnenviel voor de thuisploeg. Hiermee kwam het verschil weer op 13 punten verschil en eindigde de wedstrijd eindigt uiteindelijk in 74-60.

Weliswaar verloor Virtus de match, maar deze wedstrijd liet ook zien dat het goed zit in de koppies van de spelers. Ze werkten keihard mét en voor elkaar.

Zaterdag (26-9) wacht een thuiswedstrijd in sporthal De Crosser tegen Lokomotief uit Rijswijk om 19:30 uur.

Scores: Martijn Both 19, Jimmy van Leeuwen 12, Ton Visser 7, Peter van der Stelt 6, Stijn Cornet 4, Jannick van Ballegooijen 4, Cas Vos 3, Julian Schrijvers 3, Max Verhoeven 2 en Stijn Visser.

Kwartstanden: 19-13 / 22-15 / 15-20 / 18-12