zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Achilles Veen deelt de punten met Jodan Boys

19 september 2020 (door AalburgNet)

VEEN - Achilles Veen speelde zaterdag (19-9) thuis tegen Jodan Boys uit Gouda. De Gouwenaren speelden de eerste twee wedstrijden al gelijk en ook de wedstrijd met Achilles Veen eindigde in een remise: 1-1.

Achilles Veen ging vlot van start en kreeg de kansen om binnen 5 minuten op voorsprong te komen. Al in de tweede minuut werd Thomas Schilders diep gestuurd, maar hij schoot wat gehaast naast de goal van doelman Rondeltap. Amper twee minuten later gooide Remon Koenen de bal voor en was er een enorm grote kopkans voor Teun Sebregts, maar de middenvelder kopte recht bij de Goudse doelman in de handen.

Daarna veranderde het spelbeeld en nam Jodan Boys het initiatief over. Achilles Veen liet zich terugdrijven en Jodan Boys ging op zoek naar de openingstreffer. Die viel al snel, want al in de zesde minuut kwamen de gasten op voorsprong. Over de linker kant mocht Yuri El Kandoussi helemaal doorlopen en na het uitkappen van meerdere Veense verdedigers maakte hij het zelf knap af.

Plaag
Diezelfde El Kandoussi bleef heel de eerste helft een plaag voor de Veense ploeg en kostte Theo Martens ook een gele kaart nadat hij aan de noodrem moest trekken. Waar Jodan Boys veel balbezit had in de eerste helft kreeg Achilles Veen toch nog wat kansjes om op gelijke hoogte te komen. Een schot van Teun Sebregts werd gekraakt door een verdediger en Thomas de Man zag zijn poging op de benen van de keeper belanden. Vlak voor rust ontsnapt Achilles Veen wanneer de bal via doelman Schimmel op de arm van Theo Martens lijkt te komen, maar scheidsrechter Van Zuilichem wuift het weg en fluit voor de rust.

Omdat er wat moest veranderen wisselde John Karelse in de rust dubbel. Ousmane Traore en Vincent van Hoof vervingen Thomas Schilders en Theo Martens.
De wissels leken vruchten af te werpen, want het spelbeeld veranderde volledig in de tweede helft. Achilles Veen nam het initiatief over en ging op de helft van Jodan Boys op zoek naar de gelijkmaker. Die werd uiteindelijk pas gevonden na de derde wissel. Niek Wilborts kwam in de 61e minuut in het veld en maakte 6 minuten later al de gelijkmaker na knap weg te draaien bij zijn tegenstander.

Winnende treffer
In de laatste fase blijft het balbezit voor Achilles Veen en worden er ook nog kansen gecreëerd voor de winnende treffer. Die valt echter niet en had ook net zo goed nog aan de andere kant kunnen vallen, want ook doelman Jan Schimmel had nog een aantal prachtige reddingen nodig om zijn doel verder schoon te houden.

Al met al na 90 minuten een terechte puntendeling.

Lees meer over:

Voetbal sport Achilles Veen Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.