vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Rechtbank oordeelt buschauffeur schuldig aan dood vrouw (73)

12 augustus 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - BREDA: De rechtbank in Breda veroordeelde woensdag (12-8) de buschauffeur voor dood door schuld. De 63-jarige buschauffeur uit Breda reed op 24 februari 2019 in Werkendam een vrouw aan die later overleed. Nu zijn schuld door de rechter is vastgesteld, kreeg de man hiervoor een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijk rijverbod van een jaar.

Het ongeluk gebeurde op de Tol waar de buschauffeur de vrouw op de fiets aanreed. Hoewel hij gekeken had of er fietsverkeer aankwam, was dat volgens de rechtbank op het verkeerde moment en niet goed genoeg.

Schuldig
De rechter was ook van mening dat de spiegel, vlak na de bushalte met zicht op het fietspad, beter benut had moeten worden. 'Door in de spiegel te kijken had hij de fietser moeten zien en door zijn snelheid te verlagen had hij ook tijdig kunnen stilstaan'.' Alles bij elkaar maakte dat de rechter vond dat de man schuldig was aan het ongeluk.
 
Rijbewijs
De officier eiste eerder een onvoorwaardelijk rijverbod. Dat nam de rechter niet over. De man was immers al heel lang buschauffeur die eigenlijk altijd netjes rijdt, en bovendien was het ongeluk al anderhalf jaar geleden. De buschauffeur mag daarom zijn rijbewijs houden. Dat betekent ook dat hij zijn werk kan blijven doen.

Zie ook:

Lees meer over:

ongeval Tol Buschauffeur
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.