dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

“Les Miserables” van De Stuiter als hoorspel online

8 augustus 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA / UITWIJK - 'Het is een miserabel jaar...' Door de maatregelen rondom het Coronavirus kon de voorstelling van De Stuiter niet doorgaan. Het stuk Les Miserables zou opgevoerd worden in Sleeuwijk. Maar stilzitten is niet door De Stuiters. 

Onder leiding van regisseur Erik Goetjaer heeft de groep het stuk, Les Miserables naar het boek van Victor Hugo, omgebouwd tot hoorspel. Spelers en makers hebben daar afgelopen maanden hard aan gewerkt: 'Nu is het zo ver, we zijn klaar!' Naast het hoorspel zijn et ook prachtige foto's gemaakt die onder de tekst zijn gemonteerd.

Vanaf vrijdag (7-8) is hoofdstuk 1 (gratis) te bekijken en te beluisteren via de website van De Stuiter. Hoofdstuk 2 en 3 worden de komende dagen online gezet.

Over het stuk
Les Miserables is een verhaal over recht, onrecht, liefde en avontuur dat zich afspeelt in het Frankrijk van de 19de eeuw. Het verteld het verhaal van Jean Valjean, een man die na het stelen van een brood 17 jaar in de gevangenis verdwijnt. Na zijn vrijlating probeert hij op het rechte pad te blijven, maar dat wordt het lastig gemaakt door de inspecteur van politie, Javert. Jean Valjean zet alles op alles om zowel Javert als de wereld te tonen dat ieder mens zijn lot in eigen hand heeft.

Beluisteren en bekijken is mogelijk via deze LINK. Op die pagina zijn ook links te vinden naar diverse streamingdiensten en alsook naar de podcast.

Donatie
Geen voorstellingen betekent ook geen inkomsten voor de Stuiter. 'Daarom willen we u vragen om, waar mogelijk, een kleine donatie te doen. Dat kan via onze website, of middels DEZE LINK.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.