vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Merwedebrug (A27) dicht door de warmte

7 augustus 2020 (door WerkendamNet)

REGIO / WERKENDAM - Vanaf vrijdag 7 augustus 17.00 uur is de Merwedebrug in de A27 in beide richtingen afgesloten voor werkzaamheden vanwege de hitte. De afsluiting duurt tot zaterdagochtend 6.00 uur. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat kort het beweegbare deel van de brug met een ruime centimeter in zodat deze bij uitzetting door de warmte niet klem komt te zitten. Dit doet men preventief als aanvullende maatregel naast het koelen van de brug om schade aan de brug te voorkomen. "We monitoren alle bruggen gedurende de hitteperiode. Als het koelen onvoldoende werkt, nemen we aanvullende maatregelen, zoals deze korte afsluiting van de Merwedebrug."

Fietsers
De brug is ook niet te gebruiken voor (brom)fietsers. Tijdens de werkzaamheden staat de klep van de brug omhoog. Aangezien dit karwei geen geplande werkzaamheden zijn, zijn er geen extra vaarten van de veerdiensten. Aldus Rijkswaterstaat.

UPDATE: Riveert vaart een extra dienstregeling vanwege afsluiting Merwedebrug. "Tot 00.30 uur varen wij ieder uur tussen Gorinchem en Woudrichem en Gorinchem en Sleeuwijk."

Omleiding
Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. Er worden meerdere omleidingsroutes ingezet. Verkeer kan omrijden via Dordrecht over de A59, A16 en A15 (en vice versa). Ook kan men omrijden via Den Bosch over de A2 en A59.

(Foto Archief)

Lees meer over:

Merwedebrug a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.