vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

AltenaLokaal op de bres voor DJ Dirk

4 augustus 2020 (door WerkendamNet)

DUSSEN - DJ Dirk mag geen 'gouwe ouwes' meer draaien op het Vrijheidsplein in Dussen. De BOA heeft hem zijn muzikale activiteit verboden op straffe van een boete. Omroep Brabant berichtte er eerder over. AltenaLokaal trekt nu aan de bel.

Oud-wethouder Peter Ribbers diende inmiddels een verzoek in bij het college van B&W om Dirk Rijken op legale wijze in staat te stellen zijn hobby uit te blijven oefenen. AltenaLokaal: 'Onze huidige wethouder Peter van der Ven ging gelijk op onderzoek uit. Ook achter de schermen zijn enkele AltenaLokaal raadsleden druk op zoek naar de oplossing om de activiteiten van D.J. Dirk te legaliseren.'

Oud-Dussenaar Dirk Rijken draait al jaren met enige regelmaat (altijd overdag) vinylplaatjes met zijn grammofoon op het Vrijheidsplein in Dussen. Het zorgt voor vrolijkheid op het plein en wordt door vele inwoners en het winkelend publiek enorm gewaardeerd. Toch waren er ook klachten binnengekomen bij de gemeente van geluidsoverlast. 'Jammer genoeg is Dirk door de BOA weggestuurd en is hem een boete aangezegd (van 395 euro - red.) als hij zijn grote hobby hervat.'

Steunbetuigingen
AltenaLokaal en de beide (oud) wethouders zijn net zo verbaasd als de inwoners van Dussen die op Facebook hun reacties achterlieten. De partij verzamelt nu steunbetuigingen. Het lijkt er inmiddels overigens wel op dat Dirk snel op zijn stekkie terug kan keren.

Van wethouder Peter van der Ven mag Dirk inmiddels naast de kerk zijn plaatjes draaien. Wel gaat de bestuurder gaat op zoek naar 'een betere plek'.

Lees meer over:

Altenalokaal DJ Dirk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.