dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Altena

Brug Andelse sluis niet 2 weken, maar 6 dagen dicht

22 juli 2020 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Van 24 augustus tot en met 29 augustus is de N322 tussen Giessen en de Andelse Wilhelminasluis afgesloten. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de brug niet twee weken afgesloten voor wegverkeer, maar slechts zes dagen, zo laat de gemeente Altena weten.

Op het befaamde horrorkruispunt wordt deze zomer de rotonde aangelegd. Naast het deel Hoge Maasdijk in Andel en Maasdijk in Giessen is de N322 vanaf de huidige rotonde bij Giessen tot en met de Wilhelminasluis afgesloten.

Onderhoud sluis
Gelijktijdig met de aanleg van de rotonde voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de Wilhelminasluis. Er wordt door Rijkswaterstaat ter plaatse een omleiding ingesteld. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de brug niet twee weken afgesloten voor wegverkeer, maar slechts zes dagen. Namelijk van maandag 24 augustus tot en met zaterdag 29 augustus.

Het openbaar vervoer, fietsers en hulpdiensten kunnen in deze periode de sluis over via de parallelrijbaan. Voor de scheepvaart kan de brug drie dagen niet worden bediend. Van 24 tot en met 26 augustus moet de scheepvaart rekening houden met een hoogtebeperking.

(Archieffoto ter illustratie.)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!