maandag 6 december 2021

Alles over Altena

VVD maakt zich zorgen over capaciteit stroomnetwerk Broek

10 juli 2020 (door AalburgNet)

BANYLONIENBROEK - VVD Altena maakt zich zorgen over de capaciteit van het stroomnetwerk in Babyloniënbroek. In het dorp wordt volop gewerkt aan het opwekken van duurzame energie door middel van zonnepanelen op grote daken, maar tegelijk wordt de weg vernieuwd. En daar zit de kneep...

VVD Altena: 'Het zou natuurlijk zonde zijn als direct na het afsluiten van de werkzaamheden aan de weg, blijkt dat de capaciteit van de stroomkabel onvoldoende is. Wij horen graag van het college of de capaciteit van de kabel in kaart is gebracht.'

Verzekering
Om die reden stelde de partij een aantal vragen aan het college. Zo wil de VVD-fractie een verzekering dat in de komende jaren het asfaltwegdek niet opengemaakt hoeft te worden voor het aanpassen en of vervangen van elektriciteitskabels, omdat de capaciteit niet voldoende blijkt om de toename van zonnepanelen op bedrijfs- en particuliere gebouwen te kunnen faciliteren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.