donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Burgerstem Altena verder als Fractie Pauline van den Tol

2 juli 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Fractie Pauline van den Tol. Onder die naam gaat Burgerstem Altena verder, zo besloot het enige raadslid Pailine van der Tol.

In een persbericht laat ze weten: "Wij kunnen niet doorgaan met een partijnaam gekoppeld aan een bestuur dat niets met ons te maken wil hebben, maar zich wel de (h)erkenning van onze inzet kan blijven toe-eigenen."

Burgerstem Altena zette Pauline van den Tol in december 2018 uit de partij voordat zij was beëdigd als raadslid. Haar werd toen solistisch optreden verweten. Het kwam daarmee tot een definitieve breuk met Jeffrey Himpers en Jan Hak, kartrekkers van 'de beweging', zoals Burgerstem Altena zich profileerde.

In februari 2019 stelde Van den Tol de naam Burgerstem Altena vast te houden: 'Ik ben gekozen namens Burgerstem en ik blijf in de raad als Burgerstem'.

Knoop doorhakken
Anderhalf jaar later is er kennelijk sprake van voortschrijdend inzicht: "Daarom hebben wij na beraad besloten om de partijnaam Burgerstem Altena terug te geven. Wachten daarmee tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen schept onduidelijkheid en daarom hakken we de knoop nu definitief door! Het is jammer van de naam Burgerstem Altena, want die past bij onze sociaal maatschappelijke identiteit en ons streven de stem van burgers in te brengen."

Op de website van de gemeente Altena is de naam Burgerstem Altena op de gemeenteraadspagina al vervangen door de letters PvdT.

(Foto gemeente Altena)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.