zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

CDA Altena: ‘Provincie en rijk moeten aan de slag met de wolf’

6 juni 2020 (door AalburgNet)

REGIO / ALTENA - De Provincie Noord-Brabant moet samen met het rijk en het IPO in overleg hoe moet worden omgegaan met de aanwezigheid van wolven. Dat meldt CDA Altena. Statenleden van de coalitiepartijen VVD, CDA en Forum voor Democratie riepen hun gedeputeerden in een motie op tot actie. Eerder is op basis van DNA-onderzoek vastgesteld dat schapen in de regio Heusden zijn aangevallen door een wolf afkomstig uit een roedel in Duitsland.

Weg uit het gebied
CD Altena, bij monde van Arie-Pieter Verdoorn, is al lange tijd bezig om deze wolf, "die een aanzienlijk aantal schapen heeft doodgebeten uit ons gebied weg te krijgen". Onlangs riep Verdoorn nog Minister Van Landbouw Carola Schouten op tot actie. “Wellicht dat druk vanuit de Provincie helpt voor onze schapen en boeren om de wolf uit Altena weg te krijgen“, aldus Verdoorn.

(Archieffoto ter illustratie)

Lees meer over:

wolf
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.