zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

CDA Altena maakt zich hard voor dorps- en buurthuizen

28 mei 2020 (door AalburgNet)

ALTENA - Dorps- en buurthuizen vormen vaak het sociale hart en het sociale anker van de gemeenschap in de kernen van Altena.  Zij dragen bij aan de leefbaarheid. Door de Coronacrisis krijgen dorps- en buurthuizen het zwaar te verduren, omdat zij niet onder bepaalde economische regelingen vallen. Het overeind houden van deze dorps- en buurthuizen vindt het CDA Altena van wezenlijk belang voor de inwoners en voor de leefbaarheid van de dorpskernen. 'Wij willen voorkomen dat deze belangrijke ontmoetingsplekken dreigen om te vallen.'

Tineke Zaal-van der Steen stelde, samen met Jade Buchholtz, namens het CDA een vragenlijstje op voor burgemeester en wethouders.

Vragen
CDA Altena vraag zich af of het college ook van mening is dat dorps- en buurthuizen belangrijk zijn voor inwoners en voor de leefbaarheid. De partij vraagt zich ook af wat de gevolgen voor inwoners zouden zijn als de dorps- en buurthuizen door de Coronacrisis (tijdelijk) moeten sluiten. Men is benieuwd welke mogelijkheden de gemeente Altena heeft om dorps- en buurthuizen te ondersteunen en wat het college daadwerkelijk gaat doen. Het CDA denkt hardop en noemt financiële compensatie of andere vormen van ondersteuning als optie. 

(Foto Aalburg.Net - alle rechten voorbehouden)

Lees meer over:

Buurthuis
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.