zondag 23 januari 2022

Alles over Altena

Hotel Woudrichem opent in 2021

19 mei 2020 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Nog voordat h het hotel is geopend, is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen de eigenaren van het hotel en exploitante Conny van Gastel. De coronacrisis maakt de exploitatie bijzonder lastig. Eigenaar Tony Vos gebruikt de tijd nu om een serre aan te bouwen en een nieuwe uitbater te vinden. Hotel en restaurant zouden volgend voorjaar open moeten gaan.

Als een hevige verliefdheid die moet uitdoven, zo voelt het voor Conny van Gastel. De styliste en teammanager heeft ‘keiveel liefde’ voor het pand en heeft afgelopen maanden diverse diploma’s en certificaten behaald om de exploitatie tot een succes te maken. Ze heeft de styling van het hotel gedaan en had ook al een kok aangenomen. Door de pittige huurprijs in combinatie met de coronamaatregelen viel een droom in duigen. ‘’Ik hoop dat iemand het stokje overneemt en Woudrichem een prachtige plek rijker is. Pech voor mij dat ik dat niet ben.’’

Nieuwe exploitant
De eigenaren Joost de Kok en Tony Vos hebben goede hoop dat ze een nieuwe exploitant vinden. Vos: ‘’We hebben helemaal geen haast. Eerst wilden we het hotel alvast openen en het restaurant later, in afwachting van de aanbouw. Nu gaan we niet eerder open dan dat de serre klaar is.’’ De crisis ziet hij als een kans. ‘’Er vallen horecagelegenheden om. De uitbaters daarvan zullen interesse tonen omdat je het hier niet alleen van het restaurant moet hebben. We hebben tien hotelkamers, de bezetting daarvan loopt altijd door.’’

Serre
Vos heeft het pand vorig jaar zomer gekocht en heeft er inmiddels veel tijd, geld en energie aan besteed. Kers op de taart wordt de serre, waarvoor de plannen nu bij de gemeente Altena liggen. De serre wordt net zo breed als het pand en zes meter diep. De hoogte blijft hetzelfde als de aanbouw die nu aan het pand zit. Alleen wordt de vloer binnen en het terras buiten hoger zodat gasten straks over de rivier kunnen kijken, mits de gemeente akkoord gaat met verlaging van de tuinmuur tot 60
centimeter. Dat is volgens Vos ‘nog een dingetje’. Hij wil de muur afwerken met hardsteen waardoor deze ook dient als bank voor wandelaars. ‘’Het is een heel mooi plekje maar je kunt daar nu nergens zitten.’’

(Tekst - 't Poortaol nummer 8)

Lees meer over:

hotel Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.