zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

CDA Altena: zorgen over rondtrekkende wolf in de regio - UPDATE

17 mei 2020 (door AalburgNet)

REGIO / WIJK EN AALBURG - Eerder werden in Altena diverse schapen doodgebeten. Het vermoeden bestaat dat dit door toedoen van een wolf is gebeurd. Aldus CDA Altena in haar persbericht.

De wolf zou tweemaal hebben toegeslagen in Wijk en Aalburg alsook in Hedikhuizen. In de laatste plaats trof men een bloedbad aan, meer dan 25 schapen werden dood aangetroffen in een weide. Achterliggende weken zijn ook diverse schapen dood gevonden in Aalst, de Betuwe en in de buurt van Beesd en Geldermalsen.

CDA Altena vindt het mogelijke verblijf van een of meerdere wolven in de gemeente Altena zeer verontrustend. Volgens raadslid Arie-Pieter Verdoorn maken hobby- en beroepsboeren met schapen, veulens, geiten en andere kleinde dieren zich grote zorgen. De meeste dieren verblijven weer buiten, en zijn daarom een makkelijke prooi. De beesten lopen nu grote risico’s door een wolf gedood te worden. 

Wolvenbeleid
Verdoorn en fractiegenoot Rene Roovers stelden schriftelijke vragen aan de gemeente Altena over welke maatregelen lokaal genomen kunnen worden om dier en mens te beschermen. CDA Altena is van mening dat de wolf een roofdier is en niet in Nederland thuishoort. De partij neemt contact op met Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Jaco Geurts van het landelijke CDA om het wolvenbeleid te herzien.

UPDATE

CDA Altena meldt dat het Tweede Kamerlid Maurits von Martens vragen zal stellen tijdens het vragenhalfuur aan de minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dit naar aanleiding van contacten met de CDA-fractie in de Tweede Kamer waar Arie-Pieter Verdoorn (CDA Altena) en Ad van Krieken (CDA West Betuwe) overleg mee hebben gevoerd.

Lees meer over:

politiek Wolven CDA Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.