donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Almkerk heeft met Strandhuisje eigen Minibieb

12 mei 2020 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Sinds vrijdag (8-5) is Almkerk een minibibliotheek rijker. Peter Kahmann en Diny den Dunnen openden die dag Minibieb Het Strandhuisje aan de Korf. Met de woorden: "Hiep hiep hiep, Almkerk heeft een nieuwe bieb!", knipte Adriaan den Dunnen het lint door. Vrijdagmiddag werden meteen de eerste boeken geruild.

Peter en Diny wilden al lange tijd een minibieb bij hun huis openen. Tijdens het geocachen komen we mini-bibliotheken tegen in allerlei soorten en maten en dat bracht ons op het idee. Enkele weken geleden liepen zij bij de kringloop tegen de geschikte kast aan en ging het tweetal aan de slag. Vooral het waterdicht krijgen van de kast bleek een uitdaging.

Genres
De minibieb staat in de voortuin van Peter en Diny en is toegankelijk voor iedereen. Op de planken staan boeken van verschillende genres, dus er is voor elk wat wils. "Lezers, leners en ruilers zijn van harte welkom! We hopen dat mensen ons weten te vinden en dat ze de voortuin in durven stappen, want het is echt de moeite waard!" Dat mag gezegd worden, want op deze manier krijgen boeken een tweede en soms wel een derde leven. Dat moet iedereen, in een tijd waarin duurzaamheid een hot item is, toch wel aanspreken.

Gastenboek
In de boekenkast ligt een gastenboek waarin je een bericht kunt achterlaten. Behalve boeken herbergt deze Mini-bieb een extraatje. Op een heel originele manier is er namelijk een geocache in verstopt. Dat maakt deze plek ook nog eens interessant voor de schatzoekers onder ons!, besluit Diny.

Adres: Korf 55, Almkerk

Facebook: Minibieb Het Strandhuisje

Lees meer over:

strandhuisje minibieb
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.