vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Geluidsoverlast loopt uit op arrestatie met verzet

3 mei 2020 (door WerkendamNet)

HANK - Een 36-jarige vrouw heeft zich zaterdagmorgen (2-5) flink misdragen. Ze veroorzaakte in haar woning flinke geluidsoverlast en sloeg een agent, die daar eind aan wilde maken, op het hoofd. Ook hoestte en proestte expres in de nabijheid van de dienders daarbij roepend dat zij nu ook Corona hadden. De vrouw is met verzet aangehouden en werd daarna vastgezet.

De politie kreeg zaterdagmorgen om 06.30 uur een melding van geluidsoverlast vanuit een woning in Hank. Het gaat om een bekend adres waar de politie vaker komt voor dergelijke meldingen. Een agent belde de bewoonster op om haar te vertellen dat de buurt last had van haar harde muziek en vroeg haar de apparatuur zachter te zetten. De vrouw zei daarop door de telefoon dat dit niet ging gebeuren. Hierop gingen de agenten ter plaatse. Zij hoorden inderdaad harde muziek uit de woonkamer komen.

Binnentreden
Ze besloten na overleg met een leidinggevende om met een machtiging de woning te betreden om de geluidsapparatuur in beslag te nemen. De bewoonster was het daar niet mee eens en begon te duwen en te trekken. Ook sloeg ze een van de agenten twee keer op het hoofd. De vrouw werd vervolgens aangehouden waarna ze nabij de politiemensen hoestend en proestend riep dat ze Corona had en dat zij dat nu ook hadden. Ze voegde daar nog aan toe dat ze maar mondkapjes op hadden moeten zetten. Ze is uiteindelijk met een zogenaamd spuugmasker afgevoerd naar het politiebureau. Er is van haar wangslijm afgenomen om te testen op Corona. De agenten hebben aangifte gedaan van (poging) tot mishandeling.

Geen geweld
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Lees meer over:

Politie Arrestatie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.