zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dodenherdenking Hank gaat aangepast door

26 april 2020 (door WerkendamNet)

HANK - De nieuwe stichting ‘4 mei Hank’ stelt dit jaar vanwege de Coronacrisis een aangepaste Dodenherdenking voor. Individueel, overdag en met gepaste afstand.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloot eerder dat de herdenking van 2020 kwam te vervallen.

Toch wil men niet helemaal voorbijgaan aan deze speciale dag. Op 4 mei zullen dan ook de vlaggen, voor het eerst de hele dag, halfstok gehangen worden, de fakkel wordt geplaatst en aangestoken. Iedereen, vereniging, stichting, school of inwoner, kan op eigen initiatief bloemen leggen, of stilstaan bij het monument op het Warmondplein.

Alleen herdenken is niet genoeg
Nooit mag geweld nooit mag oorlog
worden toegestaan te onderdrukken
en de vrijheid te ontnemen

Dringend verzoek
Echter een dringend verzoek van het comité om dit te doen gedurende de dag en niet ’s avonds om 20.00 uur. 'Niet meer dan één persoon per keer bij het monument en denk aan de anderhalve meter afstand als u aankomt en het Warmondplein verlaat. Op deze manier hoopt het comité dat iedereen op zijn of haar manier toch betrokken kan zijn bij de Dodenherdenking van dit jaar.'

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u de stichting bereiken op hun nieuwe e-mailadres: stichting4meihank@outlook.com.

(Foto stichting 4 mei Hank FB)

Lees meer over:

Dodenherdenking Warmondplein
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.