vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ANV Altena-Biesbosch stelt bloemenzaad beschikbaar voor in tuin

15 april 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Agrarische Natuurvereniging Altena-Biesbosch wil, evenals vorig jaar, samen met de inwoners van Altena, proberen de streek extra bloeiend te maken. Juist vanwege de crisissituatie in ons land is er misschien nog  meer oog voor extra kleur, naast het toch al mooie agrarische landschap waar het Land van Heusden en Altena bekend om staat.

Zoals al vele jaren worden, verdeeld over streek, weer vele kilometers aan bloemenranden door de boeren ingezaaid. Belangrijk om te vermelden: Voor dit seizoen is, speciaal voor ANV een nieuw mengsel samengesteld dat bijna volledig bestaat uit inheemse, wilde bloemensoorten vanwege het belang ervan voor met name de wilde bijen, zweefvliegen en andere belangrijke insecten.

'ANV Altena-Biesbosch stelt dit bloemenzaad beschikbaar voor in uw tuin. Met het oog op meer 'grip op water' misschien zelfs in plaats van tegels zodat regenwater beter kan worden opgenomen. Wilt u op deze manier bijdragen aan de biodiversiteit in Altena dan bent u op donderdag 23 april van harte welkom!'

Om aan de regels van RIVM te voldoen zijn afhaallocaties gesplitst en bent u tussen 19.00 en 20.00 uur welkom om met fiets of auto via een 'drive-thru" bloemenzaad  af te halen bij een van de volgende adressen:

  • Fam. Straver, Hillsestraat 2 te Babyloniënbroek
  • Fam. Tolenaars, Rijksweg 2b te Nieuwendijk
  • Fam. Burghout, Hoekje 8 te Almkerk.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.