dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Pomp Stream Party gaat door tot ‘we weer open mogen!’

13 april 2020 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - In verband met de regelgeving rondom de Coronacrisis is jongerencentrum ‘De Pomp’ tot nader order gesloten. De medewerkers van De Pomp laten het hier niet bij zitten en besloten vorige maand direct om door te gaan met een online programma via het Youtube-kanaal van ‘De Pomp’.

Medewerker en presentator van de stream Bart Schutte: “Wij zien dat jongeren behoefte hebben aan een gezellige zaterdagavondinvulling en daarom hebben we besloten deze livestream op te zetten. Al 5 weken op rij, elke zaterdagavond vanaf 20.00 uur, verzorgen we met een kleine groep medewerkers live vanuit De Pomp een nieuwe editie van de Pomp Stream Party”.

De Pomp Stream Party is geen klassieke TV-uitzending of vlog, maar zit vol interactie met de kijkers die live reageren en meedoen. Zo Skypen ze regelmatig met mensen thuis, zijn er diverse quizen waaraan kijkers via hun telefoon kunnen meedoen. Deelnemers worden uitgedaagd om thuis allerlei maffe opdrachten uit te voeren en een foto als bewijs naar de studio te sturen. Elke week houdt één van de vaste bezoekers een vlog bij van wat hij of zij thuis meemaakt nu de scholen gesloten zijn.

Afstand houden
Dat afstand houden ook voor ‘De Pomp’ belangrijk is blijkt dat het grootste deel van de medewerkers vanuit huis meewerkt, 'Dit is best wel lastig omdat er veel gecommuniceerd moet worden tijdens de uitzending maar inmiddels gaat dit steeds beter. De eerste week toen de regels nog minder strikt waren zaten er nog 4 medewerkers op een rij achter de bar quizvragen te beantwoorden die kijkers hadden ingestuurd. We weten inmiddels dat dit dus echt niet meer kan. Daarom bellen al deze mensen vanuit huis in via Skype en zet onze technische man ze netjes naast elkaar op het scherm”, legt Bart Schutte uit.

Ook serieus
Een uitzending van de Pomp Stream Party zit niet alleen vol met leuke en gezellige items. Aan kijkers wordt ook gevraagd om in actie te komen. Een aantal weken geleden werd bijvoorbeeld geld ingezameld voor het goede doel en werden posters uitgeprint en opgehangen om de mensen in de zorg te bedanken.

“Met deze uitzendingen hopen we, op onze eigen manier, jongeren een hart onder de riem te steken in deze periode. We horen van veel jongeren terug dat ze echt uitkijken naar de zaterdagavond. Het is de bedoeling dat we deze uitzendingen de komende periode blijven verzorgen tot we weer open mogen”, besluit Schutte. 

De uitzendingen zijn elke zaterdagavond om 20.00 uur via DEZE link.

Lees meer over:

jongeren live stream JC De Pomp
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.