dinsdag 7 februari 2023

Alles over Altena

Zwaaistenen in Altena voor 'een glimlach'

7 april 2020 (door WoudrichemNet)

ALTEN A - Nog voor de uitbraak van het coronavirus ontstond het initiatief in Altena om iets met zogenaamde 'zwaaistenen' te gaan doen. Dit initiatief, 'Zwaaien voor een glimlach', heeft als doel dat mensen vaker naar elkaar gaan zwaaien. 'Zeker in deze periode van sociale afstand is het een mooi middel om met elkaar in contact te komen'. Dat vindt  althans de Werkgroep Zwaaisteen Altena. 'Daarom willen we graag juist nu aan de slag om zwaaistenen mogelijk te maken.'

Oog voor elkaar
Een zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand die voorbijgangers uitnodigt om naar elkaar te zwaaien. Deze stenen zijn te vinden bij mensen voor het huis, bij zorginstellingen enzovoorts.
Zwaaien levert een glimlach op. Uit onderzoekt blijkt zelfs dat er een positief stofje vrijkomt in je hersenen wanneer je glimlacht. Reuze gezond dus dat zwaaien. Mensen met een zwaaisteen voor het huis geven aan vaker te glimlachen, vaker momenten van gezelligheid te ervaren en ze hebben vaker een vorm van contact met mensen van buiten. Dit alles geeft hen het gevoel deel uit te maken van het sociale gebeuren.

Altena zwaait
'Heb je interesse in een zwaaisteen voor je huis, of ken je iemand die hier heel vrolijk van gaat worden? Stuur dan een mail naar; zwaaisteenaltena@gmail.com dan helpen wij je verder.' En 'wij' is dan de Werkgroep Zwaaisteen Altena met Arian Schouten, Joanne Vink, Leen Paans en Fenneke Snippe.

Lees meer over:

corona Zwaaisteen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.