zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Motorrijders bron van klachten, ook in Altena -update 2-

6 april 2020 (door WerkendamNet)

REGIO / ALTENA - Motorrijders trokker er massaal op uit dit weekend. De zon lokte en het coronavirus hinderde kennelijk niet. Bovendien 'was het niet verboden'. Uit alle delen in de wijde regio kwamen klachten over motorrijders die toch de weg opgingen, ondanks de oproep van de ANWB (zie onder) om dat juist niet te doen.

Ook de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) bendadrukte dat men het best thuis kon blijven: 'Vanaf komend weekend laat de lente zich van haar beste kant zien. Prachtig voorjaarsweer dat voor vele motorrijders de eerste kilometers van het jaar zou betekenen. En toch vragen we je, met pijn in het hart: houd je, indien mogelijk, aan de oproepen om thuis te blijven. Die worden niet voor niets gedaan."

"Nu zijn wij ook niet gek en snappen we best dat er door sommigen gewoon gereden gaat worden. Het is immers niet verboden”, benadrukt Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Rijopleidingen bij de KNMV. Wie dan toch de weg op wilde, moest vooral niet de technische controle vergeten. "Hoe is de bandenspanning? Werkt de verlichting nog?”, zo valt op de KNMV-site te lezen.

De veiligheidsregio’s overleggen of ze maatregelen kunnen treffen, zo liet voorzitter Hubert Bruls (tevens burgemeester van Nijmegen) van het Veiligheidsberaad in de media weten. De kans dat hier maandag (6-4) al duidelijkheid over komt, is groot.

UPDATE: Verschillende toeristische plekken en diverse kleine landweggetjes gaan komend paasweekeinde op slot voor motorrijders en wielerclubs. Dat hebben de veiligheidsregio’s maandagavond in Utrecht afgesproken.
In Altena wordt over dit punt nog gesproken. Dinsdagmiddag (7-4) is er overleg.

UPDATE2: Vooralsnog wordt motorrijders en wielrenners dit paasweekend geen strobreed in de weg gelegd zich te begeven op bepaalde wegen en toeristische plekken in de gemeente Altena. De Veiligheidsregio laat weten dat wanneer men er toch massaal op uittrekt, dan alsnog bekeken wordt of bepaalde gebieden gesloten moeten worden.

Overlast Altena
Ook in Altena werd het achterliggende weekend overlast ervaren. Bijvoorbeeld op de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Bandijk die in 'een circuit' veranderde, zo leert een snelle rondgang over de sociale media. Maar ook uit Woudrichem en Veen komen meldingen. Veel mensen reageren verontwaardigd, anderen begrijpen de motorrijders wel. 

Een greep uit de verschillende reacties:

Corine: 'Continu motorgejank en -gebrul op de Bandijk/Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam. Geen rokjesdag maar asociaal rijgedrag. Het is echt een ongelofelijke rotherrie. Wat mankeert die mensen?#zoutopblijfthuis.'

Thomas: 'Hier ook veel klachten uit de Noordwaard. Akelig!'

Jeanette: 'Het punt is niet zozeer de herrie. Maar bij motorrijders is een ongeluk snel een IC plek... En daar moet, mag en wil je nu niet terecht komen!!'

Hans: 'Gisteren ook al... Het leek wel dat we op TT Assen zaten. Vandaag Oostwaard en ook veel motoren, Woudrichem bij de pont een hele motorclub... Teveel mensen op klein plekje.'

Lies reageerde met begrip: 'Hier net zo. Ongelooflijk druk op de dijk. Iedereen wil naar buiten en als je dan op een flatje woont... Ik kan het wel begrijpen.' (Artikel loopt door onder de foto.)

Patrick schrijft:"Het lijkt of de mensen die eerst in al die vliegtuigen zaten vandaag allemaal op de motorfiets zijn gesprongen om zo hard en lawaaierig mogelijk door het land te scheuren."

Harm: 'Volgens mij is Nationale Ik Heb Te Lang Binnen Gezeten En Nu Is Het Mooi Weer Dus Ik Wil Naar Buiten En Ik Heb Gelukkig Een Motor Die Een Grondschuddende Takkeherrie Maakt Helemaal Als Ik Samen Met Al Mn Vage Vrienden Die Ik Anders Nooit Zie De Rust Kapot Scheur Dag #blijfthuis'

(Foto's archief - ter illustratie)

Lees meer over:

corona motorrijders
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.