dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Sleeuwijkse huisartsen behept met coronavirus

4 april 2020 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Het Coronavirus waardt rond en trof eveneens een groot aantal medewerkers van de Huisartsenpraktijk Sleeuwijk, inclusief alle huisartsen. Medewerkers met klachten zijn getest op het coronavirus en 'helaas is bij de meeste van hen het coronavirus de veroorzaker van de klachten', aldus de huisartsenpraktijk.

Woensdagavond (25-3) kreeg dokter Hoogstraten verkoudheidsklachten en lichte koorts. Hulpverleners worden laagdrempelig getest op het Coronavirus en de dag erop (26-3) werd het Coronavirus vastgesteld. De huisartsenpraktijk meldde dit op haar website, alsook: 'Uit voorzorg is haar partner dokter Houweling ook vanaf dan moment thuis gebleven. Later bleek hij ook positief getest op het Coronavirus. Dokter te Riet Scholten en dokter Hellings werden donderdag 2 april positief getest op het coronavirus. Dokter te Riet Scholten is op dit moment koortsvrij en is aan het opknappen. Dokter Hellings ervaart lichte coronaklachten.' Ook is een aantal assistentes positief getest op het Coronavirus.

Thuiswerken
Iedereen die het Coronavirus heeft, werkt niet op de praktijk. Er wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. De medewerkers die het virus hebben, 'hebben gelukkig lichte klachten, zijn herstellende, maar blijven volgens de richtlijnen van de RIVM thuis totdat zij 24 uur geheel klachtenvrij zijn en weer veilig kunnen komen werken. Veilig voor u als patiënt, veilig voor het team zorgverleners op de werkvloer.'

In overleg met de GGD zal bepaald worden wie wanneer weer veilig kan werken.

Waarneming
Om de zorg in de Sleeuwijkse praktijk te garanderen, nemen artsen uit Werkendam waar totdat de huisartsen weer zelf aan de slag kunnen. 'We worden volledig gesteund door alle huisartsen uit de omringende dorpen. Mocht de situatie te druk worden dan kan de zorg worden opgeschaald. We zijn daarom genoodzaakt om de aankomende 1-2 weken de zorg op een andere manier voor u te moeten vormgeven. Wij hopen voor uw begrip.' Zo laat de huisartsenpraktijk weten.

Actuele informatie over de coronaaanpak is te vinden op: www.huisartsensleeuwijk.nl.

Lees meer over:

corona Huisartsenpraktijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.