vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kampioenschap vis bakken en jaarmarkt gecanceld

19 maart 2020 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het bestuur van Stichting Festival Comité Woudrichem (SFCW) laat weten 'zich genoodzaakt te voelen de voorbereidingen voor het 24e Woerkums Kampioenschap visbakken en de 50e Jaarmarkt in verband mer het rondwarende Corona-virus stil te leggen'. Dit betekent dat beide evenementen die dit jaar zouden plaatsvinden van 21 t/m 23 mei niet zullen doorgaan.

De ingrijpende maatregelen die de overheid neemt om de uitbraak van het Corona-virus zoveel mogelijk te controleren en de onzekerheid omtrent de duur van die maatregelen maakt het in de ogen van het bestuur onmogelijk om concrete afspraken te maken met deelnemers, leveranciers en andere partijen die in het verleden beide evenementen tot een succes maakten. 'Het bestuur hoopt volgend jaar beide bruisende evenementen als vanouds te organiseren. Tot die tijd, sterkte voor een ieder en zorg voor elkaar.'

TOELICHTING

Wij, het bestuur van Stichting Festival Comité Woudrichem zijn begin 2020 gestart met de voorbereidingen voor het 24e WK (Woerkums Kampioenschap) visbakken en de 50e Jaarmarkt, het evenement dat dit jaar gehouden wordt van Hemelvaartsdag 21 mei tot en met zaterdag 23 mei.
Net als iedere Nederlander, en heel veel inwoners van veel landen in deze wereld, wordt het bestuur geconfronteerd met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.
De maatregelen die genomen zijn hebben directe gevolgen voor de komende periode en, ook al wordt er nu gesproken over een periode tot 6 april, iedereen weet dat het daarbij nog niet stopt.
Onzekerheid is er vooralsnog over de termijn nu en daaropvolgend waarin deze maatregelen van kracht zullen zijn.
De voorbereiding van de visbakwedstrijd en de jaarmarkt zouden de komende periode tot aan het evenement doorgaan en die tijd is ook hard nodig.
De onzekerheid of het evenement doorgang kan en mag vinden is echter groot terwijl de verplichtingen die het bestuur moet aangaan niet zonder kosten blijven.
Het is echter niet mogelijk te wachten tot we zekerheid kunnen verkrijgen en daarom heeft het bestuur een moeilijke afweging moeten maken.
Het bestuur heeft moeten beslissen om te stoppen met de voorbereidingen van dit evenement en vraagt begrip van alle deelnemers, alle vrijwilligers en alle bezoekers die we helaas zullen moeten teleurstellen.
We hopen in 2021 dit evenement wel te mogen organiseren, een evenement dat dit jaar de bijzonderheid zou hebben voor de 50e keer georganiseerd te worden.
Dat feestje zullen we moeten uitstellen tot 2021.

Het bestuur van SFCW

(Foto Lian Oomen voor WoudrichemNet)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.