vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

RIVM: ‘Verkoudheid, koorts, hoesten? Blijf thuis!’

7 maart 2020 (door WerkendamNet)

REGIO / ALTENA: Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: 'Blijf thuis.' Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM zaterdag 7 maart een steekproef naar COVID-19.

Van het grootse deel van de patiënten in Nederland is de bron bekend. De meeste patiënten zijn in Italië geweest of  hebben contact gehad met een bevestigde patiënt. Van de patiënten waarvan geen bron bekend is of waarvan die nog onderzocht wordt, komt merendeel uit Brabant of heeft een link met deze provincie. Om na te gaan of er sprake is van verspreiding in de provincie, start het RIVM een onderzoek.

Klachten
Om verdere verspreiding van het virus in Noord-Brabant te voorkomen wordt inwoners van Noord-Brabant uit voorzorg het volgende geadviseerd: 'Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts beperk dan je sociale contacten. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Boodschappen doen en de hond uitlaten kan wel.'

Zie ook:

Lees meer over:

coronavirus
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.