donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Virtus vecht en wint voor klassebehoud

3 maart 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Ondanks een geringe selectie van acht spelers wil het team van BC Virtus er alles aan doen om als nieuwkomer in de Promotie Divisie een plaats te behouden. Zaak is wel dat Virtus blijft vechten voor lijfsbehoud, juist dat hebben de mannen van coach Dusan zaterdag (29-02) tegen Harlemlakers gedaan, toen ook nog eens het Werkendamse publiek als zesde man achter het team ging staan, kon Virtus vanuit een bijna verloren positie zich terugknokken en winnend afsluiten.

Virtus startte met een man-to-man verdediging, bijna de gehele eerste helft ging het gelijk op.
Nadelig voor Virtus was wel dat het scheidsrechters corps veel floot, ook voor kleine fouten, met als gevolg een snelle fouten last voor Peter van der Stelt en Cas Vos. Ruststand 33-35.

Ontregelen
Na de rust startte Virtus in een zoneverdediging, in de hoop de aanval van de Lakers te ontregelen, “dat lukte deels” De zone sloot niet geheel waardoor de schutters van de Lakers hun team naar een 40-48 voorsprong konden schieten, vanuit deze zone ging de aanval van Virtus wel steeds beter lopen. Ton Visser (17pt) was de grote aanjager, speelde een geweldige wedstrijd was overal en scoorde een belangrijke 3-punter via het bord. Gavin van den Wall (29pt) speelde weer eens sterk vrijuit, zijn (score) inbreng is intussen onmisbaar geworden.

In het beslissende vierde kwart speelde Virtus met Niels Plieger, Gavin van den Wall, Ton Visser en de jonge spelers Matas Magila en Stijn Cornet. Beide spelers wisten zich staande te houden in deze spannende slotfase op hoog niveau. Bankspeler Stijn Cornet greep zijn kans met de fouten last bij Virtus, zijn inbreng maakte wel degelijk verschil, sterke rebounds en 6 punten waren belangrijk. Eindstand 79 - 69.

Oude bekende
Komende zaterdag 07-03 speelt Virtus thuis tegen oude bekende: Uitsmijters uit Amelo.
Uit werd er in de slotfase verloren met twee punten verschil, ondanks de uitgedunde selectie weet je het bij Virtus nooit, met de steun van het Werkendamse publiek is alles mogelijk.
Aanvang 19.30 uur, Sporthal de Crosser. (Theo Vos)

Gavin van den Wall 29, Ton Visser 17, Niels Plieger 13, Cas Vos 9, Stijn Cornet 6, Matas Magila 3 en Peter van der Stelt 2.