zaterdag 20 april 2024

Waterpolojeugd ZVDO’74 in topvorm

3 maart 2020 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Met een monsteruitslag van 19-8 walste de jeugd van ZVDO over het team van De Krabben uit Bergen op Zoom.

Tijdens het eerste kwart was het nog een gelijk opgaande strijd, De Krabben scoorde als eerste. Mathé van Noorloos maakte de gelijkmaker, ZVDO liep uit mede door de juiste ingrepen van Ruben Bol naar een 3-1 voorsprong. De Krabben knokte zich opnieuw naar een voorsprong, 4-3. Mathé maakte de 4-4, met deze gelijke stand werd het rust.

Ondanks dat de Krabben in het tweede kwart opnieuw de voorsprong nam, was een tactische instructie van coach goedle in de rust, het kantelpunt in de wedstrijd. ZVDO nam na deze tegen treffer direct het initiatief terug en liet het niet meer los, wat resulteerde in een periodewinst van 7-1.

Lisa Leijendekker boekte dit seizoen veel progressie. Ze zat deze wedstrijd wederom lekker in haar vel en wist te scoren. Voor Mark van Dijk geldt hetzelfde: na drie wedstrijden 'metaal', was het deze wedstrijd het netje wat opbolde.
Noa van Rijswijk speelde haar eerste uitwedstrijd. Ze legt haar lat al best hoog. Wellicht was ze daarom zelf niet helemaal tevreden.
Brian de Bode nam zijn topvorm van Vlissingen, waar hij vijfmaal scoorde, mee naar Bergen op Zoom om zes punten te maken. Mathé van Noorloos wist weer te strooien met heerlijke assists en scoorde zelf maar liefst negenmaal.

Scorebord
Vol zelfvertrouwen speelt dit team komend weekend de laatste uitwedstrijd. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan bij een gelijkspel de tweede plaats op de ranglijst niet meer verloren worden. Maar ...
Na tweemaal dispensatie zal de KNZB wel strikt de regels naleven met gevaar van puntenaftrek als het scorebord dan niet geinstalleerd is en werkt.