vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

College en raadsleden helpen mee met Biesbosch Clean Up

24 februari 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - WERKENDAM / BIESBOSCH: Zaterdag (22-2) werd de schoonmaakactie in de Biesbosch door velen gesteund. Staatsbosbeheer reageert: ‘Geweldig hoe mensen weer en wind trotseren om de Biesbosch iets schoner te maken. Bedankt toppers!’ Ook burgemeester Egbert Lichtenberg, wethouders en gemeenteraadslweden staken hun handen uit de mouwen (foto).

Alle deelnemers aan de opruimactie van Staatsbosbeheer kregen soep van de gemeente Altena. Dat ging er in als koek. De gemeente Altena laat weten bij bovenstaande foto: 'Deze bikkels haalden tijdens een stormachtige morgen zakken vol plastic afval uit de Biesbosch.'  (Tekst loopt door onder de foto.)

Staatsbosbheer kreeg brede aandacht voor de actie. Niet alleen staken velen de handen uit de mouwen, ook de landelijke media zoals de NOS en Hart van Nederland pikten het item op. Zo kreeg de spontane, groot uitgevoerde opruimactie in de Biesbosch een groot platform. 'Als het gaat om 'bewustwording bij mensen en gedragsverandering dan is deze media-aandacht natuurlijk prachtig. De ongelofelijke zooi die de menshei wegsmijt wat in de natuur terechtkomt, blijft natuurlijk droevig,'  reageert een bezoeker. 

Weer een actie
Ook deze week gaat Staatsbosbeheer aan de slag en probeert dan nog een actie te organiseren. Als deze doorgaat, wordt dit op de site van Staatsbosbeheer gecommuniceerd.

Plastic Soup Surfer maakte met Biesboschwachter Thomas van der Esch (Staatsbosbeheer) een korte impressie van de winderige opruimactie: 'Opruimen is goed. Aanpak bij de bron is noodzakelijk. De overstroming in de Biesbosch laat zien wat er gewoonlijk door onze rivieren wordt mee gevoerd. Ook recreatievuil is actueel.'

(Foto boven gemeen te Altena - foto midden Thomas van der Es)

Lees meer over:

zwerfafval biesbosch Noordwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.