vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Biesbosch MuseumEiland opnieuw voorzien van Green Key

23 februari 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Opnieuw werd de Gouden Green Key uitgereikt aan het Biesbosch Museumeiland. En niet voor het eerst! In 2017, 2018 en 2019 werd de gouden Green Key Status eerder toegekend. Met 2020 meegeteld, viermaal op rij dus.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk valt te zien dat een bedrijf er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaat men net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.

Het Biesbosch MuseumEiland doet aan zelfzuivering van afvalwater via een wilgenfilter. Er wordt gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting, rivierwaterkoeling en elektrisch aangedreven fluisterboten. De horeca maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en ook wordt de lokale economie gesteund door het gebruik van biologische streekproducten.

Lat
Biesbosch MuseumEiland: 'Als eenmaal deze basis is gelegd, ben je er echter niet. Bij elke keuring wordt de lat weer hoger gelegd en worden nieuwe doelen verlangd. De komende periode gaan we streven naar een jaarlijks hoger percentage recyclebaar afval.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.