zaterdag 20 april 2024

ACKC1 wint tegen Gemini1

17 februari 2020 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - In de wedstrijd Gemini 1 – ACKC 1  (zaterdag 15-02) -2020 is Ingrid Dekkers geblesseerd aan haar enkel en moet even rust houden. Noor de Graaf neemt haar plaats in. Gemini heeft nog geen punten gehaald deze zaalcompetitie maar dat wil niet zeggen dat het op voorhand al een gewonnen wedstrijd is.

De verdediging zit er bij ACKC vanaf het eerst moment goed bovenop waardoor de schotkansen voor Gemini heel klein zijn. In de eerste minuut weet Arné van Herwijnen de score te openen: 0-1. Er volgt een goede aanval waarbij een strafworp wordt veroorzaakt welke door Arné van Herwijnen goed wordt afgemaakt: 0-2. Ook het andere vak laat een mooie aanval zien waar een doelpunt uit valt, gemaakt door Stef Mommers: 0-3. Even later scoort Wietze de Vries de 0-4. Na een korte time out gaat het spel weer verder. Er ontstaat een goede combinatie tussen Arné van Herwijnen en Amber de Ruijter waardoor Arné zijn 3e doelpunt kan maken: 0-5. Even later kan Stef Mommers de bal onderscheppen en is de bal weer terug in de aanval. Er wordt een vrije bal toegekend en Noor de Graaf scoort de 0-6.
Natasja Kuipers kan daarna van afstand de 0-7 scoren. Stef Mommers weet op een mooie manier langs zijn heer te lopen en maakt de 0-8. Bij Gemini wil het maar niet lukken om te scoren, ook de toegekende strafworp niet. Wietze de Vries kan de bal goed onderscheppen en de bal is weer terug in de aanval. Door een goede combinatie tussen Noor de Graaf en Amber de Ruijter kan Amber de 0-9 scoren. Even later loopt Noor goed langs haar dame en scoort de 0-10.
Dan krijgt Gemini een vrije bal mee en scoren ze hun eerste doelpunt: 1-10. Dat blijkt het begin te zijn van een aantal doelpunten bij Gemini: ze scoren de 2-10 en de 3-10. Tijdens een actie in de verdediging loopt Wietze de Vries achteruit tegen de paal op wat een strafworp voor Gemini oplevert. Deze wordt goed afgemaakt en het is 4-10.
Vlak voor rust krijgt ACKC ook een strafworp die keurig door Stef Mommers wordt afgemaakt: 4-11.

Tweede plaats
Na de rust krijgt Gemini tot tweemaal toe een vrije bal toegekend die ze beiden niet maken. Natasja Kuipers scoort de 4-12. Wietze de Vries onderschept weer mooi de bal en Jochem van der Zouwen scoort de 4-13. Dan scoort Gemini driemaal achter elkaar waardoor de stand 7-13 wordt. Arné van Herwijnen maakt een strafworp: 7-14. Er zit geen echte “drive” meer in beide ploegen. Maar Jochem van der Zouwen maakt even later het 15e doelpunt.
Gemini weet te scoren en maakt de score 8-15. Stef Mommers, die een ijzersterke wedstrijd speelt, maakt de 8-16. Zijn heer probeert daarna ook te scoren maar Stef zit er bovenop en verdedigt goed. Er wordt een vrije bal gegeven die Noor de Graaf weer goed weet af te maken 8-17. Even later kan Arné van Herwijnen nog een keer van afstand scoren: 8-18. Gemini scoort de 9-18. In de laatste minuut krijgt Gemini een vrije bal mee, maar Amber de Ruijter weet deze goed te verdedigen. De eindstand is dan ook  9-18. Hierdoor behoudt ACKC1 haar tweede plaats in de poule.

De eerstvolgende wedstrijden voor zowel ACKC 1 en ACKC 2 zijn op zaterdag 7 maart 2020 in Giessen.

Doelpuntenmakers: Arné van Herwijnen 5x, Stef Mommers 4x, Noor de Graaf 3x, Natasja Kuipers 2x, Jochem van der Zouwen 2x, Amber de Ruijter 1x, Wietze de Vries 1x.