donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

College wil veerverbindingen Boven-Merwede in stand houden

14 februari 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het college van de gemeente Altena stelt de gemeenteraad voor de veerverbindingen op de Boven-Merwede in stand te houden. Dat gaat dan wel een enkele cent kosten.

Het wegvallen van het subsidiebedrag van 290.000 euro per jaar vanuit de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland voor de veerverbindingen over de Boven-Merwede noodzaakte tot een fundamentele herziening van de exploitatie van de veren. Er is eerder ook gekozen voor het verduurzamen van de veerdienst.

Tot op heden is aanbesteding van de elektrische veerboten echter nog niet afgerond waardoor nog geen feitelijke kostenbesparing is gerealiseerd en de kosten op het oude niveau doorlopen. Voor de nieuwe aanbesteding zijn de plannen geactualiseerd en is een exploitatieberekening opgesteld. De financiële consequenties zijn aan de raad voorgelegd.

Kosten
De structureel hogere lasten van 72.000 euro door de herberekening op basis van realiastische cijfers worden gedekt in de kadernota 2021. Het college vraagt de raad in te stemmen met het tekort dat in 2020 en 2021 ontstaat in de gemeenschappelijke exploitatie doordat de provinciale subsidie wegvalt en door de vertraagde aanbesteding. Het college wil de lasten voor 2020 ten bedrage van 137.000 euro opvangen in de begroting en de lasten voor 2021 van 282.000 euro incidenteel op te nemen in de kadernota. Ook vraagt het college aan de raad om een krediet van 400.000 voor de aanpassing van de aanmeervoorzieningen. Deze moeten gedekt worden in de kadernota van 2021.

(Archieffoto ter illustratie)

Lees meer over:

politiek subsidie Veerdienst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.