vrijdag 19 april 2024

BC Virtus uiteindelijk kansloos tegen Almere Pioneers

11 februari 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - BC Virtus bewees zich zaterdag (8-2) geen dienst door thuis te verliezen van Almere Pioneers. De uitwedstrijd werd nipt verloren en toen was Virtus zeker niet kansloos. Thuis kon het verzwakte Virtus team echter geen vuist maken en werd verloren met 65-87. Maar het zit Virtus dan ook niet mee, in het uitgedunde team was ook center Cas Vos geblesseerd: een rugblessure hield hem aan de kant.

Van een grote nederlaag was in de eerste helft nog geen sprake, Virtus startte goed en kwam dankzij Gavin van den Wall en Ton Visser op een 15-9 voorsprong. Deze voorsprong werd de eerste helft niet afgestaan, mede door Peter van der Stelt kon Virtus druk op de verdediging van Almere zetten. Jeugdtalent Matas Magila (17) viel sterk in en scoorde 8 punten. In deze fase was Virtus de boven liggende partij. Ruststand 36-32.

Wat er in de rust gebeurd is in de kleedkamer van Almere Pioneers is een raadsel, feit is
dat er opeens een heel ander team stond. In no time stond Virtus met 40-47 achter.
De Werkendammers knokten en bleven kans houden op resultaat, maar het waren vooral de schutters Michaelsjenko Osepa (23pt) en Edwin Richmond (33pt) die van buiten het bucket-gebied alles raak schoten en Virtus uiteindelijk kansloos maakte. Eindstand 65 - 87.

Komende zaterdag 15-02 speelt Virtus uit tegen de nummer drie van de Promotie Divisie, het Katwijkse Sportiff Company Grasshopper. Aanvang 20.30 uur.

Gescoord werd door: Gavin van den Wall (18), Ton Visser (13), Peter van der Stelt (9), Matas Magila (8), Martijn Both (8), Niels Plieger (7) en Stijn Cornet (2).