zondag 23 januari 2022

Alles over Altena

Hotel Woudrichem komt weer in bedrijf

28 januari 2020 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op Facebook staat al een vacature. Als Hotel Woudrichem over een paar maanden de deuren weer vol open zet, moet de gastvrijheid op en top geregeld zijn. Dat doe je uiteraard door een fraaie inrichting, maar ook door enthousiast, vriendelijk personeel.

Het tot de verbeelding sprekende gebouw (1905) aan de Molenstraat nummer is een rijksmonument en deed tot 1995 dienst als postkantoor. Op nummer 10 is de ingang van het woonhuis, nummer 12 is die van het postkantoor. Op de begane grond was het postkantoor en op de verdieping het woonhuis van de postmeester. Het pand behoort stilistisch tot de Neo-Renaissance en past stilistisch binnen het historische karakter van Woudrichem, de vestingstad. 
Het statige gebouw werd eerder, op 16 maart 1911, geopend door Betsy (2), dochter van gemeentesecretaris Kingmans in die tijd. Maar er is meer te melden.
In de jaren 2012 en 2013 werd het hotel ook bewoond door de filmcrew van dorpsdokter Tinus. Thom Hoffman en Tygo Gernandt bijvoorbeeld schoven in Hotel Woudrichem onder de lakens in één van de tien kamers op de bovenverdieping waar ook veertien toiletten te vinden zijn.

Dokter Tinus
Wie verder spit, ontdekt dat de complete filmcrew enthousiast was over het verblijf in het voormalige postkantoor. Het receptieboek van het hotel bevat een reeks lofuitingen waaronder deze van dokter Tinus Elsenbosch zelf: "Alweer 2 zomers lang zeer gastvrij ontvangen in Hotel Woudrichem! Bijna nog gezelliger dan thuis!" Tygo Gernandt (agent Ken) schrijft in het hotelboek: "Wat een fijne plek om te verblijven. Iedereen is zo, zó lief! Als ik een momentje niks heb, voel ik mij altijd heerlijk in hotel Woudrichem. Hoop dat we ook een 3e seizoen hier mogen filmen!" Een jaar later viel niettemin het doek voor het hotel, bekende gasten ten spijt. In oktober 2014 vertrok de laatste gast uit het hotel.

Vacatures
Anno januari 2020 wordt in het pand hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Aan het roer staat Conny van Gastel uit Almkerk, de hotelmanager. Op Facebook plaatste ze al een oproep voor 'enthousiaste collega's.' Geestdriftig meldt de Almkerkse dat 'Lifestyle Hotel Woudrichem' over een paar maanden zijn deuren weer opent en graag in contact wil komen met 'enthousiaste collega’s die ons team komen versterken.' Conny zoekt onder meer een gastvrouw of -heer, een kok en mensen voor de bediening. De keuze in dienstverband is reuze. Parttimers, fulltimers en studenten die een stageperiode zoeken zijn welkom. 'Neem contact met me op zodat we een kop koffie in kunnen plannen!' Wie wil, stuurt een mail: connvgastel@hotmail.com

(Foto Woudrichem.Net - alle rechten voorbehouden)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.