maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Gemeente Altena zet 45 studenten aan het werk

28 januari 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Breda University of Applied Sciences en de gemeente Altena werken samen in de nieuwe learning community ‘adopteer een stad’. Deze samenwerking binnen de opleiding Built Environment is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) waarbij onderwijs meer in de samenleving plaatsvindt.

In dit nieuwe studieprogramma starten eerstejaars studenten met een tweejarig traject van opdrachten en onderzoeken in verschillende gemeenten en steden. In de gemeente Altena gaan in totaal 45 studenten 1,5 jaar lang meewerken en meedenken met de gemeente. De thema’s waar de studenten mee aan de slag gaan zijn: Duurzame samenleving, Gezonde- & leefbare samenleving, Bereikbare- en toegankelijke samenleving, Zelfvoorzienende samenleving.

Kennisplatform
De studenten gaan aan de slag om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijk relevante opgaven. De resultaten worden verzameld en gedeeld via een kennisplatform en zijn niet alleen beschikbaar voor studenten maar ook voor (deelnemende) steden en de samenleving. Op deze wijze wordt ook langdurige kennisstapeling en kennisdeling geborgd vanuit deze onderwijsinnovatie.

Annette van der Werf (algemeen directeur gemeente Altena): “Voor ons is dit een unieke mogelijkheid om een frisse en vernieuwende kijk op vraagstukken binnen te halen. Deze studenten verbreden de denkkracht van onze organisatie. Zij gaan aan de slag met thema’s die voor Altena actueel zijn en met de onderzoeken die zij uitvoeren halen wij op een laagdrempelige manier informatie van buiten naar binnen. Dat laatste is één van de belangrijk doelstellingen van de nieuwe gemeente. Bovendien is het voor ons dé kans om jonge talenten in huis te halen en wie weet ook wel te behouden.

De studenten starten 29 januari in het gemeentehuis van Altena in Almkerk.

(Foto Mediaplein AltenaNet - alle rechten voorbehouden)

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.