donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Burgemeester Lichtenberg leest voor uit 'Moppereend'

23 januari 2020 (door AalburgNet)

GENDEREN - Van 22 januari t/m 1 februari 2020 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze dagen is om het voorlezen bij jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.   De Nationale Voorleesdagen worden afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt. Ook kindercentrum Camelot in Genderen deed hier aan mee.

De peuters van de groep 'koningshoed' begonnen op woensdagochtend de dag met een gezamenlijk ontbijt. Croissantjes, krentenbollen, witte bolletjes, eitjes ... Er werd heerlijk gesmuld.

Voorlezen
Na het ontbijt kwam de burgemeester van de gemeente Altena, Egbert Lichtenberg, de kinderen voorlezen uit hét prentenboek van 2020: Moppereend. Het is een mopperboek om vrolijk van te worden, een boek waarin aandacht wordt besteed aan emoties.

Na het voorlezen hadden de kinderen nog een kleine verrassing voor de burgemeester. Een mooie knutsel en chocolaatjes om hem te bedanken voor zijn medewerking aan dit mooie project. Op Camelot wordt veel voorgelezen aan de kinderen. 

Aandacht
Tijdens de voorleesdagen zal er nog extra aandacht gegeven worden aan het interactief voorlezen. Interactief voorlezen stimuleert de woordenschat en de taalontwikkeling bij kinderen. Aldus Ineke van 't Nooreende, van Kindercentrum Camelot.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.