vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Generaal Pardon op de planken met Funny Valentine

19 januari 2020 (door WerkendamNet)

REGIO - SLEEUWIJK: Donderdag 13 februari gaat improviatiegroep Generaal Pardon! voor het eerst in 2020 weer 'los'. Malle sketches, doldwaze improvisaties, vindingrijke scènes... Het komt allemaal weer voorbij in Funny Valentine. Na diverse malen 'Altena', stuitert de dynamische groep dit keer op een Gorkums podium.

De improsauriërs, onderdeel van Theatergroep YrroS! Uit Sleewijk, repeteerden achterliggende maanden enthousiast een scala aan (nieuwe) technieken die deze theatervorm zo kenmerkend maakt. Dit keer een longform doorspekt met shortform gebaseerd op de liefde. En dat allemaal vlak voor Valentijnsdag.
Het publiek doet volop mee, bedenkt relaties, spannende lokaties en hartverscheurende emoties. (Bijna) alles kan. De spelers stappen de vloer op en improviseren ter plekke de aangereikte elementen aan elkaar. Al dan niet met of op muziek. De ervaring leert dat dit altijd leidt tot een smeltkroes van scènes vol dwaasheden, humor en vermaak. Soms ook droevig of onwezenlijk, net als treffend en realistisch. Kortom, theatersport op zijn best.

De feiten
Spelers dit keer: Herman Borra, Michel de Bruin, Albert van Buuren, Lida Hagenaars, Wim Kruijk, Loes van Leeuwen, Eric Schopman, Jacky van der Vleuten. Muzikale begeleiding & coaching: de alom geprezen en virtuoze, uit Vlissingen afkomstige theaterdier, Jonathan Perquin (foto linksonder).

Het optreden van Generaal Pardon is in Theater ’t Pand aan de Korenbeurs 5 in Gorinchem.
Entree € 7,- , te voldoen bij binnenkomst. Aanvang 20.00 uur.

Reserveren kan via www.yrrostheater.com.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.