donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Oerlemans Plastics steunt sociale initiatieven in Andel, Veen en Nieuwendijk

13 januari 2020 (door AalburgNet)

ALTENA - Oerlemans Plastics verdeelde tijdens haar nieuwjaarsreceptie zaterdag (11-1) 5.000 euro over drie goede doelen. In december 2019 schreven in totaal  22 projecten uit Altena in voor de Goede DoelenActie van de verpakkingsproducent. Het personeel koos uit de inzendingen vooral de initiatieven waarbij de nadruk ligt op de zorg voor mensen.


Alle personeelsleden van Oerlemans Plastics hebben hun stem uitgebracht, waardoor na stemmentelling de volgende uitslag is ontstaan:

  • Laurens Schreuders uit Andel, winnaar 2.500 euro. Laurens heeft door een val van een steiger traumatisch hersenletsel (NAH), een lichte overgevoeligheid voor licht en geluid, tinnitus en mentale vermoeidheid na het binnenkrijgen van teveel prikkels. Hij gaat voor een behandeling naar Amerika.
  • Lunchroom Je Kans in Veen, winnaar 1.500 euro. In deze lunchroom werken mensen met een beperking én passie voor de horeca. Daarnaast is het ook een erkend leerbedrijf voor regionaal talent.
  • Logeerhuis de Plataan in Nieuwendijk, winnaar 1.000 euro. Elske Bloem biedt met haar logeerhuis een tijdelijk verblijf en programma voor gehandicapte kinderen. In het huis logeren 12 kinderen om het weekend in de leeftijd van 12 tot 25 jaar.

Regionaal
“Een waar genoegen om zo drie lokale initiatieven te kunnen steunen en daarmee een positieve boost te kunnen geven aan mensen die het nodig hebben,” aldus Johan Kranenboek, algemeen directeur Oerlemans Plastics. “Traditiegetrouw biedt Oerlemans Plastics haar medewerkers in januari een nieuwjaarsreceptie aan als blijk van waardering voor hun inzet. Als regionaal werkgever is ervoor gekozen om in de gemeente Altena jaarlijks drie goede doelen te steunen met een donatie.”

De goede doelen in de regio Altena hebben zich in 2019 aan kunnen melden na een oproep via de lokale media. Vervolgens heeft het personeel hun stem uitgebracht. De drie doelen met de meeste stemmen komen in volgorde van aantal stemmen, in aanmerking voor een geldprijs. Als voorwaarden voor deze ondersteuning moeten de initiatieven actief zijn in de gemeente Altena en de afgelopen drie jaar geen winnaar zijn geweest bij de Oerlemans Goede DoelenActie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.