woensdag 17 april 2024

Alles over Altena

Etappe 6 ‘snelste proef ooit’ voor Edwin Straver

11 januari 2020 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - DAKAR: Etappe 6 van de Dakar Rally 2020 was een lange – 477 km – maar ook een heel snelle en vooral mooie. “Ik geloof niet dat ik ooit zo’n snelle proef heb gereden”, zei Edwin Straver in het bivak. Daar constateerde hij dat de 37ste tijd in de etappe hem op de rustdag naar de 47ste plaats in de algemene rangschikking en de vijfde plaats in het kistklassement had doen stijgen.

Straver genoot met volle teugen van de rit van Ha’il naar Riyad. “Het was ontiegelijk snel”, vond hij. “Ik heb tientallen kilometers vol gas gereden. Maar dat ging wel zó lekker. Ik heb de hele dag samen gereden met nummer 69 (Florent Vayssade, red), ook een jongen uit het kistklassement. Hij voorop, dan ik weer voorop. Als de één een foutje maakte, corrigeerde de ander, en zo wisselden we elkaar perfect af. Echt heel fijn gereden.”
De etappe was er ook naar, met lange valleien en snelle paden afgewisseld met duinen. “Je zou denken dat erover nagedacht is”, meende Straver. “Het zat heel goed in elkaar. Het was echt een prachtige dag.”

Rustdag
Van de kou vannacht en op de verbindingsroute vanochtend had Straver geen last gehad. “Ik heb vannacht twee slaapzakken over elkaar aangetrokken en op de verbinding een extra trui, een regenpak en thermo-ondergoed. Ik heb geen centje pijn gehad. Het was goed te doen zo.”
In het bivak kwam Straver erachter dat hij ergens onderweg de zijstandaard van zijn KTM was verloren. Daar moet dus even een nieuwe voor geregeld worden. Straver hoopt vanavond nog zijn motor weer helemaal klaar te hebben voor etappe 7, zondag. “Poetsen, olie verversen, alles goed nalopen. Het kan maar gedaan zijn, dan heb ik zaterdag de hele dag echt rustdag.”

(Foto's RallyManiacs)

Lees meer over:

sport Dakar Rally Edwin Straver
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.