woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Molens beter op de kaart met plan Windkracht

10 januari 2020 (door WerkendamNet)

ALTENA - Om de molens in de gemeente Altena beter op de kaart te zetten heeft Molenstichting Hwt Land van Heusden en Altena het plan “Windkracht” opgesteld. Het doel van het plan is het vergroten van de beleving en betrokkenheid van bezoekers, inwoners en ondernemers bij de molens. Het beoogde effect daarvan is het verkrijgen van meer structurele inkomsten en meer lokaal draagvlak.

Het plan Windkracht bestaat uit een aantal onderdelen. Zo zijn onder meer de molens gethematiseerd. Dat wil zeggen dat aan iedere molen een bepaald thema is gekoppeld. Bijvoorbeeld de verhalende molen, waar de molenaar graag boeiende verhalen vertelt over de molen, de geschiedenis en zijn vak. Of de smikkelmolen, waar u allerlei lekkere brood- en bakmixen kunt verkrijgen. Ook is opgenomen in het plan een actie om meer vrienden en sponsors te werven. Daarnaast is er veel aandacht voor communicatie en PR.

Molenboekje
De gethematiseerde molens zijn opgenomen in een leuk Molenboekje, dat in september 2018 werd gepubliceerd. 'Wanneer u één van onze molens bezoekt kunt u dit verkrijgen'. Een digitale versie van dit boekje vindt u onder het kopje ‘documenten’ op de website van de Molenstichting.

De Molenstichting Land van Heusden en Altena beijvert zich om negen molens te onderhouden en waar nodig te restaureren.

(Archieffoto)

Zie ook:

Lees meer over:

Altena Molenstichting molens
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.