donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Atletiekbaan Altena weer een stap dichterbij

9 januari 2020 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Als de raad akkoord gaat, kunnen de voorbereidingen beginnen voor de aanleg van een atletiekbaan aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk.

De raden van de voormalige gemeenten namen eind 2017 al een besluit over de atletiekbaan. Het afgelopen jaar is gewerkt  aan de uitwerking van de plannen. Zo moest er bijvoorbeeld een oplossing komen voor de paardensportvereniging die nu gevestigd is aan de Nieuwe Roef. Die oplossing is nu gevonden in een verplaatsing van de paardensportvereniging naar het perceel De Roef 5.
Wethouder Peter van der Ven: “We zijn er nog niet, maar ik ben heel blij dat we na al die jaren nu een concreet plan hebben. Fijn dat we er met alle betrokkenen uitgekomen zijn. Het plan dat er nu ligt is voor alle betrokkenen de best mogelijke uitkomst.”

De Roef
De atletiekbaan komt recht achter het Altena College. De school en de atletiekvereniging kunnen te zijner tijd van elkaars parkeerplaatsen gebruikmaken. Hiervoor komt een nieuwe ontsluiting op de Roef, die de huidige ontsluiting van het Altena College op de Rijksstraatweg ontlast. De paardensportvereniging heeft op de nieuwe locatie de mogelijkheid uit te groeien tot een hippisch centrum.

Om beide ontwikkelingen mogelijk te maken, moet de gemeenteraad 2.965.000 euro beschikbaar stellen. Na het besluit van de raad op 11 februari wordt een bestemmingsplan opgesteld.

Zie ook:

Lees meer over:

sport atletiekbaan
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.