donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kerstboom Andel vernield door vuurwerk

26 december 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Triest, troosteloos en zwartgeblakerd. Dat is het beeld van wat eerst een feestelijk verlichte kerstboom was, geplaatst bij de Romboutstoren in Andel. Onbekenden hebben de boom opgeblazen met zwaar vuurwerk. De boom vatte hierdoor vlam en ging in rook op. De brandweer ging ter plaatse. Er is aangifte gedaan.

Oranjevereniging Juliana Andel laat weten: “Onze boom geeft geen licht meer, maar gelukkig hebben we als inwoners van Andel  genoeg warmte om lichtjes te zijn. Dankbaar dat er geen persoonlijk letsel is, jammer van de financiële schade en het mooie licht. Aangifte gedaan, getuigen mogen zich melden en verder snel vergeten en de onverlaten geen aandacht schenken.”

Het markante punt dat door inzet van de oranjevereniging werd gerealiseerd, werd op 7 december geplaatst.

Verontwaardiging
Op social media wordt verontwaardigd gereageerd op de vandaaldaad: 'waarom toch?' Maar ook: 'Wat is dat toch tegenwoordig met de mentaliteit van sommige personen. Worden er thuis geen normen en waarden meer geleerd. Mij is vroeger geleerd en ook mijn kinderen heb ik het geleerd, blijf met je tengels van andermans eigendommen af!' En: 'Respectloos' en 'achterlijk.'

(Foto onder daags na de plaatsing. Beelden WoudrichemNet)

Lees meer over:

Kerstboom Vuurwerk Romboutstoren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.