vrijdag 29 maart 2024

Inzet ACKC tegen Conventus beloond met nipte overwinning

15 december 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De wedstrijd Conventus 1 – ACKC 1​, zaterdag (14-12), begon meteen fanatiek en fysiek. Het bleef hard werken voor ACKC tot het verlossende fluitsignaal dat net op tijd kwam: 11-12.

In de tweede minuut van de wedstrijd opende Conventus de score. Na 5 minuten later kon Ingrid het tegendoelpunt maken: 1-1. Conventus maakte nog twee doelpunten. Arné schoot van afstand in de korf: 3-2. In het verdedigingsvak onderschepte Wietze op een mooie manier de bal. Even later onderschepte ook Stef de bal. Met nog 10 minuten op de klok wist Arné weer te scoren: 3-3. In het aanvalsvak werden mooie aanvallen ingezet, mede dankzij de sterk spelende Amber. Sabine maakte het doelpunt waardoor ACKC voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong kwam: 3-4.
Na de time-out aangevraagd door Conventus, kon Sabine wederom scoren van een mooie afstand: 3-5. Conventus scoorde: 4-5. Wietze onderschepte weer de bal maar helaas kwam er al snel een tegendoelpunt, waardoor de stand weer gelijk stond: 5-5. Jochem onderschept ook op een mooie manier de bal. Sabine blijkt goed op schot te zijn, want ze scoorde tweemaal achter elkaar waardoor de ruststand 5-7 werd.

Fysiek
In de tweede helft werd een vrije bal gemaakt door Ingrid: 5-8. Marlies blokte een schot van haar dame. Wietze blokte ook een schot van zijn tegenstander. Het viel op dat Conventus hier moeite mee had en begon weer behoorlijk fysiek te spelen. Maar de ACKC-ers lieten zich niet kennen en speekden hun eigen spel. Conventus scoorde  6-8. Vervolgens scoorden Marlies en Wietze allebei waardoor het team een riante voorsprong krijgt: 6-10. Arné wordt gewisseld door Rik. Conventus scoorde: 7-10. Jochem wordt gewisseld door Arné. Even later werd Wietze gewisseld door Jochem.
Er werd een time-out aangevraagd door trainer/coach Pieter. Met nog 13 minuten op de klok wisten zowel Stef als Sabine de bal te onderscheppen. Conventus maakte een doelpunt en vlak hierna scoorde Marlies: 8-11. Stef kreeg een strafworp mee die hij zelf ook maakte: 8-12. Amber werd in het aanvalsvak gewisseld door Natasja. Conventus scoorde weer en zij kregen ook een strafworp mee: 10-12. Even later scoorde Conventus weer en de voorsprong van ACKC is dan nog maar één doelpunt: 11-12. Maar gelukkig kwam toen het verlossende eindsignaal.

Doelpuntenmakers
topscoorder is Sabine met 4 doelpunten, Ingrid, Arné, en Marlies ieder 2, Stef en Wietze allebei 1.

Zaterdag 11 januari is de volgende wedstrijd, thuis in Giessen tegen Ventura Sport.