donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Achilles Veen zakt naar 11e plaats na nederlaag in Woerden

9 december 2019 (door AalburgNet)

VEEN - Zaterdag 7 december speelde Achilles Veen in de dertiende speelronde van de Hoofdklasse A de uitwedstrijd tegen Sportlust ’46. Achilles Veen had wederom te kampen met het ‘kansensyndroom’ en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus met een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

John Karelse hoefde waarschijnlijk niet lang na te denken over zijn opstelling. Rémon Koenen was geblesseerd afgehaakt en werd dus vervangen door de weer fitte Sen Aerts. Verder kende opstelling geen wijzigingen.

In het eerste kwartier is het vooral Sportlust dat aandringt en Achilles Veen dat zich wat terug laat zakken en steeds snel de bal weer kwijt is. Toch is de eerste kans voor Achilles Veen wanneer Sen Aerts een te korte terugspeelbal kan onderscheppen, maar het leidt niet tot een Veense voorsprong. In de tegenstoot was meteen Sportlust gevaarlijk. Voor er een kwartier gespeeld is, volgen er nog een paar goede kansen voor de thuisploeg, maar ook zij zijn slordig voor de goal.

Geblokt
Op het half uur lijkt Rico Geeroms in de aanval duidelijk zijn tegenstander naar de grond te werken, maar het mag door. Het leidt tot twee Veense kansen, maar ook nu wordt het net niet gevonden. Even later een kans voor Niek Wilborts uit een hoekschop, maar zijn schot wordt geblokt. Even later houdt Jorn Wagener aan de andere kant zijn ploeg op de been met een knappe redding.

Net voor er 40 minuten verstreken zijn wordt Berry Sonnenschein bestraft met geel. De op linksback opererende Sonnenschein beleefde een ongelukkige eerste helft en werd voor de zoveelste overtreding bestraft door de jonge arbiter Stoffer.

Daarna is het toch Achilles Veen dat nog met een offensief komt voor de rust. Eerst is er een kans voor Niek Wilborts die de bal naast prikt terwijl er een tegenstander aan zijn arm hangt.

In de 42e minuut een prachtige aanval van Achilles Veen over de linker kant. Diego Meerveld speelt zichzelf knap vrij en had een schietkans, maar hij besluit de bal panklaar te leggen voor Sen Aerts die eenvoudig kan afwerken en Achilles Veen op een 1-0 voorsprong zet.

Lob
In de tweede helft schiet Sportlust uit de startblokken. Al voordat er kwartier gespeeld is ligt de bal twee maal in het netje achter Jorn Wagener. Tot twee keer toe kan er een voorzet binnen gekopt worden waarvan een uit een vrije schop. Dan is er dus een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Meteen daarna zoekt Achilles Veen weer de aanval en de keeper van Sportlust, die vlak voor het einde van de wedstrijd wordt uitgeroepen tot ‘Man of the match’, weet prachtig te redden op een goede kopbal van Sen Aerts. Even later wordt diezelfde Aerts de diepte in gestuurd. Dit keer verschalkte hij de keeper, maar zijn lob verdween naast het doel.

Na 65 minuten spelen weer een kans voor Diego Meerveld die bij de tweede paal een voorzet van Thomas de Man in kan schieten, maar ook nu ligt de keeper weer in de weg. Even later weer een kopbal van Sen Aerts op aangeven van Niek Wilborts die net naast gaat en snel daarna weer kansen voor Thomas de Man en Teun Sebregts die ook beide het net niet weten te vinden.

In de 84e minuut nog een grote kans voor de ingevallen Ruben Alonso die de voorzet van Diego Meerveld recht op de keeper schiet. In de 85e minuut is het echter Sportlust dat de wedstrijd op slot gooit wanneer de bal na een overtreding van Thijs van den Berg op de stip gaat. 3-1.

Ook Kevin van Kempen mag dan nog invallen en nadat Berry Sonnenschein door de scheidsrechter is weggestuurd (tweede geel voor aanmerkingen op de leiding), kan Sen Aerts nog een keer gevaarlijk worden met de kop, maar ook nu weet hij de Woerdense keeper niet te passeren. Eindstand: 3-1.

Achilles Veen doet dus opnieuw zichzelf tekort door niet een groter gedeelte van de gecreëerde kansen tegen de touwen te werken en zakt in de stand naar de elfde plaats. De onderkant van nog steeds een enorm grote middenmoot. (Achilles Veen).