woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Moonlight Shopping 2019 gezelligheid in zakformaat

30 november 2019 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - 'Gaan we weer groot of gaan we back to basic?' Op die vraag heeft Winkeliersvereniging Hart van Aalburg het antwoord gevonden. Vrijdagavond (29-11) was het event aan de Markt weliswaar kleinschaliger van opzet dan voorgaande jaren, maar de sfeer en de gezelligheid waren er niet minder aanwezig. 

Bij de grote, verlichte kerstboom, centraal op het plein, kneuterden een aantal 'stalletjes' voor een hapje, een drankje en muziek. Wie aan de paling, aan de poffertjes of oliebollen wilde, kon zich tegoed doen. Wilde je dat combineren met een drankje, het was allemaal geregeld. Een dikke terraskachel werd voortduren van hout voorzien en deed zijn warme ding voor wie er omheen kwam staan. 

De Liederentafel, georganiseerd door Proeflokaal Den Dijk, trok bekijks. Troubadour Jan en zijn vrienden brachten sfeer en meezingers. Wie de teksten niet kende, kon meedeinen. Verzoeknummers vanuit het publiek werden probleemloos ingezet.
Aan de kraam van palingrokerij 't Tonnetje werden de allerlaatse nieuwtjes uitgewisseld tussen buren en dorpsgenoten. Ongedwongen bijbomen tussen de geur van vis en verbrand hout. Het paste allemaal in de back to basic-versie van 2019.

Samenzijn
Ondernemer René - Cigo - Lucas (Hart van Aalburg) was tevreden en legde de nieuwe opzet desgevraagd uit: 'De winkels waren vanavond open tot 21.00 uur. Iedere winkelier pakte het op eigen wijze op en verraste het publiek met acties en ander vermaak en verwennerij. Wij hadden hier in de winkel muziek en de aanloop was goed. Met deze editie gingen we bewust back to basic. Ieder jaar groter en groter werkt niet. Vorig jaar hadden we natuurlijk de kunsttofijsbaan als trekker. Dit jaar gaat het met name om het gezellige samenzijn rond de kerstboom.'

In de gekozen opzet, klein en intiem, was het daarom ook helemaal niet erg dat het niet bommetje vol was op de Markt. Aalburg moet er misschien even aan wennen, maar ook deze Moonlight Shopping kan de boeken in als kwalitatief geslaagd. Vertier en vermaak in zakformaat. Dit past misschien wel beter bij de dorpsgemeenschap dan groot, groter, grootst. 

(Foto Mediaplein Altena.Net | Aalburg.Net)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.