zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Scholieren uit Andel betrokken bij vuurwerkongeluk Dongen

29 november 2019 (door WoudrichemNet)

REGIO / ANDEL - De jongen (15) die woensdag (27-11) in Dongen bij het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk aan zijn handen en gezicht gewond raakte, blijkt een leerling te zijn van het Curio Prinsentuin in Andel.

Twee andere slachtoffers, betrokken bij ditzelfde vuurwerkincident waar Cobra's afgestoken werden, zitten ook op deze school.

Bij de docenten en leerlingen van Curio Prinsentuin zit de schrik er, begrijpelijk, stevig in. Leden van het ondersteuningsteam hebben met de klas, waar de slachtoffertjes in zitten, gesproken. De school stuurde ook de ouders en leerlingen een brief met daarin de dringende oproep vooral met elkaar te praten over de gevaren van (illegaal) vuurwerk. 

De school liet eerder weten geen dagelijkse tassencontrole te doen. Wel zijn er jaarlijks kluisjes- en tassencontrole die door de politie wordt uitgevoerd. Tijdens de lessen wordt in deze tijd van het jaar altijd extra aandacht besteed aan de gevaren van vuurwerk.

Streng beleid

Curio Prinsentuin hanteert een 'zeer streng beleid' ten aanzien van het hebben of afsteken van vuurwerk. Wie op school betrapt wordt met vuurwerk of bij het afsteken, wordt subiet geschorst. De politie wordt altijd ingeschakeld, zelfs als bij een vermoeden dat een leerling vuurwerk in zijn of haar bezit heeft.

(Archieffoto ter illustratie)

Zie ook:

Lees meer over:

Vuurwerk Curio Prinstentuin
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.