vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dag van de Mantelzorg 'mooi samenzijn'

15 november 2019 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Een mooi samenzijn, daar draaide het om. 95 mensen waren op de Dag van de Mantelzorg in Giessen bij elkaar gekomen in de Hartenjager. Wethouder Paula Jorritsma opende deze dag onder dank aan de aanwezige mantelzorgers/sters voor hun inzet.

Trema Welzijn laat weten: 'Deze dag mag je zien als een dank-je-wel namens de gemeente, namens de gemeenschap. Immers Mantelzorg is geen professionele hulp, maar het zorgt er wel voor dat bijvoorbeeld opname in een verzorgingstehuis niet of niet direct nodig is, dat een hulpbehoevende langer in zijn eigen woonomgeving kan blijven. Mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend dat ze zorgen voor de ander. Mantelzorg overkomt je. Maar dag in dag uit zorgen is zwaar en dan is het fijn om op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet te worden. Er even tussenuit, even weg van de zorg van alledag, even elkaar ontmoeten en even ontspannen.'

Er was door de organisator Stichting Trema Welzijn dit jaar gekozen voor  een lekkere  lunch, verzorgd door vrijwilligers  en een vrolijke voorstelling van de “Pauwergirls “ waar uit volle borst meegezongen werd. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.